Σε συναγερμό η αστυνομία στη Σουηδία λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων – Τι φοβούνται οι Αρχές

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έθεσε τις δυνάμεις της σε συναγερμό σε όλη τη χώρα έπειτα από σειρά επιθέσεων μαχητών στην Ευρώπη (όπως στη Βιέννη, όπου ο δράστης έδρασε μόνος του), αν και το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρα παραμένει αναλλοίωτο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22 σε ένα νυχτερινό μακελειό στο κέντρο της Βιέννης προτού σκοτωθεί από την αστυνομία.

Η Γαλλία έχει υποστεί επίσης επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. «Ο σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, η αστυνομία να μπορέσει να αντιδράσει γρήγορα αν υπάρξει τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η σουηδική αστυνομία.

Η περιφερειακή εφημερίδα «Sydsvenskan» ανέφερε πως η αστυνομία αντέδρασε σε μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον της χώρας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η αυξημένη κατάσταση ασφαλείας σημαίνει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία σε ορισμένα σημεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όμως δεν γίνονται συστάσεις τους πολίτες να αποφεύγουν συγκεκριμένα μέρη.

Η σουηδική αστυνομία δήλωσε πως το επίπεδο απειλής εναντίον της χώρας παραμένει στη διαβάθμιση 3 σε μια πεντάβαθμη κλίμακα, κάτι που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο επίθεσης.

«Κηρύσσοντας εθνικό συναγερμό, εξασφαλίζουμε πιο ευέλικτη οργάνωση η οποία μπορεί να αποτρέψει την πραγματοποίηση μιας επίθεσης αλλά και να αντιδράσει γρήγορα αν συμβεί ένα γεγονός», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Επικεφαλής Επιχειρήσεων του Τμήματος Εθνικών Επιχειρήσεων, Στέφαν Χέκτορ.

Η εθνική κατάσταση συναγερμού επιτρέπει στην αστυνομία να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα κρούσης εκτός της κανονικής οργανωτικής δομής η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εθνικών απειλών, όπως η τρομοκρατία ή οι φυσικές καταστροφές, ή τοπικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες ή κρατικές επισκέψεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...