Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο της Αθήνας – Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» (video)

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να διεκδικούν θωράκιση του συστήματος Υγείας, ενίσχυση της Παιδείας, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Στις 10 ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έχει προγραμματιστεί και πορεία των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας.

Συγκέντρωση έχει επίσης από τις 10 το πρωί και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, η κίνηση στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας γίνεται με δυσκολία.

Το μποτιλιάρισμα είναι έντονο στη Βασιλίσσης Σοφίας και συγκεκριμένα στην κάθοδο, ενώ έντονα προβλήματα εντοπίζονται σε Μεσογείων και Κατεχάκη.

Καθυστερήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Παράλληλα, καθυστερήσεις παρατηρούνται, από νωρίς το πρωί, στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα.

Οδηγοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα ο στόλος των λεωφορείων και των τρόλεϊ να είναι μειωμένος. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, το μεγαλύτερο πρόβλημα καθυστερήσεων εντοπίζεται στα τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται, πως τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, μεμονωμένοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...