Σε 21 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά την συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (video)

Σε συνολικά 21 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τον τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα τονίζει σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευή (30/01), έκανε σε ελάχιστη χρήση χημικών, ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Την 17.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021), ομάδα από 50 έως 60 περίπου άτομα, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου συγκέντρωση υποστήριξης στο φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την κατάληψη του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση πορείας.

Πραγματοποιήθηκαν 21 προσαγωγές και έγινε η ελάχιστη χρήση χημικών ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών.

Δεν παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δημοσιεύματα περί επίθεσης αστυνομικών σε δημοσιογράφους δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται, πως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (29/01), σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και ατόμων αλληλέγγυων στο μέλος της 17 Νοέμβρη και απεργό πείνας, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, δυνάμεις της αστυνομίας κυνήγησαν για μεγάλη απόσταση συγκεντρωμένους στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις μέλη διαδηλωτών προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό στα ΜΑΤ, μηχανοκίνητες δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στον κόσμο. Κατά συνέπεια, προκλήθηκε έντονη αναστάτωση, ενώ τα ΜΑΤ προέβησαν σε χρήση χημικών.

Διαμαρτυρία - Αθήνα

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...