Σαρωτικοί έλεγχοι με 64 συλλήψεις και 5.840 παραβάσεις το τριήμερο των Χριστουγέννων (video)

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η αστυνομία τα Χριστούγεννα, με στόχο να τηρηθούν τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, με βάση το σχέδιο της ΕΛΑΣ, καθώς μπλόκα στήθηκαν παντού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες περιοχές.

Συνολικά το διάστημα 24 με 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 291.867 έλεγχοι και καταγράφηκαν 5.840 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 64 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.781.500€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 12 επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση και η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Περιπτώσεις στην Αττική

Πρόστιμα 5.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο, σε μαγαζί με ρούχα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κατάστημα ψιλικών, σε μεζεδοπωλείο, σε κομμωτήριο.

Πρόστιμα 5.000€ σε ιδιοκτήτρια καφενείου η οποία συνελήφθη, σε ιδιοκτήτη καφενείου ο οποίος συνελήφθη και 3.000€ στον υπεύθυνο του καφενείου. Επίσης, έγινε σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000€ σε υπεύθυνη σωματείου, καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας του για διοργάνωση επιτραπέζιων παιχνιδιών, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000€ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας. Όλες οι περιπτώσεις αφορούσαν την Περιφέρεια Αττικής.

Περιπτώσεις στην Περιφέρεια

  • Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε ιδιώτη για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 10.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε σνακ μπαρ, καθώς επίσης πρόστιμο 2.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφέ μπαρ, για παραβίαση όρων λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 3.000€ και15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο και πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για λειτουργία σε Ιερό Ναό με παρουσία πιστών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε τρία καφέ-μπαρ, 5.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο – ουζερί, 3.000€ και15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 1.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε επιχείρηση εμπορίας ειδών δώρου και 5.000€ σε επιχείρηση εμπορίας αθλητικών, στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 3.000€ σε καφενείο, 5.000€ και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ιδιώτη για παραβίαση καραντίνας, πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για λειτουργία σε Ιερό Ναό με την παρουσία πιστών και 5.000€ σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα 5.000€ σε τρεις ιδιώτες, από τους οποίους ένας συνελήφθη για παραβίαση καραντίνας, 3.000€ 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο καφέ μπαρ, οι ιδιοκτήτες των οποίων συνελήφθησαν, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε καφετέρια, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα 1.800€ σε φυσικά πρόσωπα, στην Περιφέρεια Αττικής.

Κλήσεις στο τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 8.234 κλήσεις, που αφορούσαν

α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και

β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται, η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του «click away», καθώς και ο έλεγχος των μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο όσων ισχύουν κατά τη διάρκεια των εορτών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...