Σαρηγιάννης: Τον Απρίλιο το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Αττική – Μέχρι και 950 κρούσματα τη μέρα

Τον ερχόμενο Απρίλιο εκτιμά ότι θα κάνει την εμφάνισή του στην Αττική το τρίτο κύμα κορονοϊού ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος καθώς, όπως τόνισε, υπολογίζει ότι μόνο στην Αττική, θα υπάρχουν 900 με 950 κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση, αριθμός που όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ιδιαίτερα υψηλός και βέβαια ανησυχητικός.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως πιθανώς να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία κάποια στιγμή και τόνισε πως οι συνθήκες δεν βοηθούν στη μείωση της μετάδοσης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην βρετανική μετάλλαξη που έχει κάνει την εμφάνισή της και στην ελληνική κοινότητα και υπάρχει θέμα συνολικής διασποράς, στο ζήτημα των εμβολίων που πρέπει να επιταχυνθούν για να είναι αποτελεσματικά και στον καιρό καθώς όπως ανέφερε βαδίζουμε στον σημαντικότερο μήνα του χειμώνα.

Κλείνοντας και κληθείς να προτείνει μέτρα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη μάχη κατά του ιού, ο καθηγητής τόνισε ότι ένα από τα πιο βασικά είναι να αυξήσουμε τα τεστ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...