Σάλος στη Γαλλία: Ανοίγει ξανά η υπόθεση βιασμού ανήλικης από 20 πυροσβέστες (video)

Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι το κλίμα στη Γαλλία, καθώς αυτή την εβδομάδα θα επανεξεταστεί στο εφετείο, μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που συγκλόνισε τη χώρα.

Περισσότεροι από 300 πολίτες, συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία στο Παρίσι, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της Ζουλί, η οποία, επί του παρόντος, έχει καταγγείλει τρεις πυροσβέστες για βιασμό.

Ωστόσο, το κορίτσι είχε αναφέρει αρχικά, ότι επί δύο χρόνια, από την ηλικία των 13 έως 15 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από συνολικά 20 πυροσβέστες. Με έναν εξ’ αυτών διατηρούσε σχέση. Η πρώτη φορά που προχώρησε σε καταγγελία για σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση, ήταν το 2009.

Με βάση τον νόμο, προκειμένου το θύμα να ασκήσει κατηγορίες για βιασμό, θα πρέπει να φέρει αποδείξεις για την πράξη, διαφορετικά, ο κατηγορούμενος μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για σεξουαλική επίθεση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία, με πολλούς νομικούς να υποστηρίζουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισαχθεί στο σύνταγμα όριο ηλικίας, που θα μπορεί ένας έφηβος να διατυπώνει την συναίνεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, κάτι που ισχύει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες.

Στους τρεις κατηγορούμενους, αρχικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, το 2019, ωστόσο η κατηγορία άλλαξε σε σεξουαλική επίθεση.

«Τα θύματα δεν έχουν τρόπο να ακουστούν. Αντιστρέφονται οι κατηγορίες και έτσι ζητάμε από την αστυνομία και τους ψυχιάτρους αλλά και όλο το δικαστικό σώμα να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους.», ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης Femen.

Η Ζουλί και οι συνήγοροι της, ζητούν από το δικαστήριο να καταδικάσει τους πυροσβέστες για βιασμό, το οποίο αντιστοιχεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η ποινή για σεξουαλική επίθεση περιορίζεται στα 7 χρόνια και για βιασμό 20. Το αίτημα αναμένεται να επανεξατεστεί απο το εφετείο κατά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...