Σάλος και με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στην Καλλιθέα – Τι απαντά ο δήμος (video)

Νέες σοβαρότατες καταγγελίες για εκτός σειράς εμβολιασμούς έγιναν στη χώρα, και αυτή τη φορά σχετίζεται ο δήμος Καλλιθέας, με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις.

Οι καταγγελίες έγιναν για τρεις αντιδημάρχους Καλλιθέας και έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, που έχουν σχέση με τον Δήμο και την παράταξη του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κάρναβου και αφορά την περίοδο που «χτυπούσε» τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια». Τι απάντησε ο δήμος;

Τις καταγγελίες έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής», Γιάννης Εμιρζάς κι αφορούν τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

«Την Τρίτη 16 Φλεβάρη, ημέρα που χιόνισε έγινε μαζική ακύρωση ραντεβού για τον εμβολιασμό. Το ΙΚΑ Καλλιθέας ειδοποίησε τον δήμο να του στείλει περίπου 30 άτομα για να εμβολιαστούν. Ο δήμος όταν έμαθε την πληροφορία, φρόντισε να στείλει τους αντιδημάρχους του για να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε στην κάμερα του «Star, o Γιάννης Εμιρζάς.

Ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρο Καλλιθέας δεν απάντησε, και επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. Ο Δήμος Καλλιθέας τόνισε ότι όλα έγιναν υπό μεγάλη πίεση χρόνου, προκειμένου να μη χαθεί καμία δόση των εμβολίων.

Οι δυο, για τους οποίους έγινε η καταγγελία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ανέβασαν μάλιστα, φωτογραφίες, από τον εκτός σειρά εμβολιασμό τους στα προφίλ τους στο Facebook.

Σημειώνεται ότι από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχαν δοθεί διευκρινίσεις για όσους έχασαν το ραντεβού για το εμβόλιο και λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενώ είχε γίνει γνωστό και το ποιοι παίρνουν σειρά ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τι απάντησε ο δήμος Καλλιθέας

Όπως αναφέρθηκε, τις προσπάθειες να μη χαθούν δόσεις εμβολίου επικαλείται ο δήμος Καλλιθέας στην απάντησή του για τις καταγγελίες που αφορούν εκτός σειράς εμβολιασμούς, μεταξύ των οποίων και αντιδήμαρχοι.

Απαντώντας, ο δήμος Καλλιθέας αναφέρει:

«Σχετικά με το θέμα του έκτακτου εμβολιασμού που έχει προκύψει στο Κέντρο Εμβολιασμού Καλλιθέας διευκρινίζουμε τα εξής :

Ο Δήμος Καλλιθέας ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία επιλογής της λίστας πολιτών που εμβολιάζονται, αφού απολύτως υπεύθυνο για αυτό είναι το Υπουργείο Υγείας και οι κατά τόπους υπηρεσίες του.

Την προηγούμενη Τρίτη τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας, ότι λόγω του χιονιά, δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εμβόλια λόγω του μικρού χρόνου «ζωής» τους.

Ζητήθηκε από τα Δημοτικά Ιατρεία να ενημερώσουν το προσωπικό τους για την δυνατότητα να κάνουν εκτάκτως εμβόλια και πράγματι, την επόμενη ημέρα εμβολιάσθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι.

Απευθυνόμενοι ακολούθως προς την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας ενημερωθήκαμε ότι μετά την μη προσέλευση πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών και εν όψει του ορατού κινδύνου να χαθούν εμβόλια, εφάρμοσαν σχετικές οδηγίες και απευθύνθηκαν σε γενικό πληθυσμό, με μόνο κριτήριο την ηλικία (πάνω από 18) και την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επίσκεψης για εμβολιασμό.

Απευθύνθηκαν σε επισκέπτες του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αλλά και σε επαφές που είχαν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους.

Έτσι εμβολιάσθηκαν περίπου 300 πολίτες της Καλλιθέας και ανάμεσα σε αυτούς υπήρξε και ένας ελάχιστος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων.

Για εμάς οι εξηγήσεις είναι επαρκείς και δεν τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης εκ μέρους αυτών που εμβολιάσθηκαν σε όποια δημοτική παράταξη και αν ανήκαν.

Ζητάμε όμως, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και να είναι διαθέσιμη κάθε πληροφορία για το ζήτημα εκ μέρους των υπευθύνων γιατί πρόκειται για ένα άκρως ευαίσθητο θέμα για τους πολίτες».

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν μετά και τον εκτός διαδικασίας εμβολιασμό στη Θεσσαλονίκη, που σήκωσε πολιτική «θύελλα» (με παραιτήσεις στον δήμο).

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα της Θεσσαλονίκλης αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή (26/02), απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου. «Θα το ξαναπώ: Δεν είναι παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι”. Ο καθένας θα πρέπει να νιώσει την ευθύνη που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζει τη διαδικασία», υπογράμμισε…

«Είμαστε αμείλικτοι», τόνισε για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από το βήμα της Βουλής.

(πληροφορίες από Star)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...