Ρωσία: Προαγωγή στον διευθυντή του νοσοκομείου που δεν έβρισκε τίποτα στον οργανισμό του Ναβάλνι

Ο αρχίατρος του νοσοκομείου του Ομσκ (Σιβηρία), όπου νοσηλεύτηκε για λίγο τον Αύγουστο ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αφότου αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης, διορίστηκε περιφερειακός υπουργός Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε νιώσει έντονη αδιαθεσία, κατόπιν έπεσε σε κώμα, κατά την επιστροφή του με αεροπλάνο από τη Σιβηρία στη Μόσχα, τον Αύγουστο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ομσκ, αφότου το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση και παρέμεινε εκεί για λίγες ημέρες προτού μεταφερθεί στη Γερμανία, όπου οι γιατροί συμπέραναν πως είχε δηλητηριαστεί με νόβιτσκοκ.

Ο Αλεξάντερ Μουρακόφσκι ήταν μεταξύ των Ρώσων γιατρών που διαβεβαίωναν ότι δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος δηλητήριου στον οργανισμό του Ναβάλνι και αντιτίθεντο στη μεταφορά του στο Βερολίνο.

Σε ένα δελτίο τύπου, η κυβέρνηση της περιφέρειας του Ομσκ επισημαίνει πως ο 49χρονος Μουρακόφσκι «… γνωρίζει και κατανοεί ως γιατρός και διευθυντής όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στις υπηρεσίες υγείας».

Η υποψηφιότητά του έγινε δεκτή «από τη διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας», συμπληρώνεται το δελτίο τύπου.

Χθες, η ρωσική αστυνομία ανέφερε πως ο Αλεξέι Ναβάλνι έπεσε σε κώμα διότι υπέφερε από οξεία «παγκρεατίτιδα».

Από την πλευρά του, ο Ναβάλνι κατηγορεί άμεσα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, μια κατηγορία που απορρίπτει η Μόσχα.

«Η κοινωνική ανέλιξη του Πούτιν. Λες ψέματα, πλαστογραφείς τα αποτελέσματα αναλύσεων, είσαι έτοιμος να υπηρετήσεις τους αρχηγούς με οιονδήποτε τρόπο και λαμβάνεις μια αποζημίωση, μια προαγωγή», έγραψε ο 44χρονος Ναβάλνι στο Twitter.

Ο ίδιος ανέφερε πως «οι υπηρεσίες υγείας μιας περιοχής με 2 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκονται στα χέρια ενός ψεύτη που δεν κατανοεί την ιατρική».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...