Ριφιφί στο Ψυχικό: Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση – Υπήρχε και πέμπτη θυρίδα που δεν άνοιξε (video)

Τη στιγμή που ο κατηγορούμενος βρίσκεται προφυλακισμένος, μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση κλοπής τεσσάρων θυρίδων στο Ψυχικό, έρχονται στο «φως» σημαντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι τον γνώριζαν και κλήθηκαν να καταθέσουν.

Μια από αυτούς είναι η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος, με την οποία γνωρίστηκαν όταν εκείνος της ζήτησε να αναλάβει το έργο που θα ανέβαζε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εκπομπής «LiveNews» στο «Mega», εκείνη φέρεται να ανέφερε:

«Όταν τον γνώρισα, μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Μετά το τέλος της περιοδείας, με προσέγγισε, γνωριστήκαμε καλύτερα, βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή. Άλλαζε συνεχώς γνώμες και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα».

Στη συνέχεια, με βάση όσα είπε η ίδια, ο 58χρονος, προσπαθούσε να την πείσει να λάβει στεγαστικό δάνειο, στο όνομά της. «Μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Μετά όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας (…) και μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομά μου και ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο. Ως εγγύηση θα βάλει οικόπεδα που διαθέτει, κάποιες άλλες φορές μου ανέφερε ότι θα βάλει ως εγγύηση το σπίτι του ή το εξοχικό του».

Συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, η 45χρονη σκηνογράφος υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος, είχε τοποθετήσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της, για να μπορεί να την παρακολουθεί ηλεκτρονικά.

«Από έλεγχο που έκανα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο εν διαστάσει σύζυγός μου και το οποίο χρησιμοποιώ εγώ εδώ και τρία χρόνια, βρήκα μία συσκευή εντοπισμού αυτοκινήτου. Η εν λόγω συσκευή εντοπισμού περιέχει κάρτα sim. Ήταν τοποθετημένη εξωτερικά του οχήματος, στον πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου έλεγε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι».

Υπενθυμίζεται, ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει ένας Μπαγκλαντεσιανός, τον οποίο αναζητούν οι Αρχές ως πιθανό συνεργό.

Έγινε προσπάθεια παραβίασης και τέταρτης θυρίδας;

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος σχετικά με την επίμαχη υπόθεση, ο 58χρονος φέρεται να επιχείρησε να ληστέψει και πέμπτη θυρίδα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αυτή η θυρίδα δεν είναι στη σειρά των άλλων τεσσάρων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του δράστη, αλλά μικρότερου μεγέθους και σε διαφορετικό σημείο του θησαυροφυλακίου.

Έτσι προκύπτουν νέα ερωτήματα. Αρχικά, γιατί να διαρρήξει μια τελείως άσχετη θυρίδα. Επίσης, τι ήταν αυτό που εμπόδισε τη δράση και δεν ολοκληρώθηκε. Απορίες εγείρει και το ότι η θυρίδα ανήκε σε μία γυναίκα 66 ετών που… απεβίωσε το 2018. Για παράδειγμα, γνώριζε από κάπου το περιεχόμενό της; Ή, ήξερε το ότι η ιδιοκτήτριά της δεν βρίσκεται στη ζωή;

Τι ανέφερε ο λογιστής του

Κάποιες πληροφορίες για το πώς το άτομο που αναζητείται βρέθηκε στην κορυφή της επιχείρησης φέρεται να έχει ο λογιστής του κατηγορούμενου:

«Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο σε κάποιον Μπαγκλαντεσιανό (S.G), τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά» περιγράφει ο λογιστής του κομμωτηρίου, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε.

«Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα την μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα για να είναι ασφαλισμένοι» είπε στην κατάθεση του. Από τα λεγόμενα του, προέκυψε ότι ο 58χρονος επιθυμούσε να λάβει και ένα δάνειο για την αγορά ακινήτου, το οποίο όμως θα έπαιρνε στο όνομα κάποιας γυναίκας.

«Γι’ αυτό το λόγο εκτύπωσα στα στοιχεία της γυναίκας αυτής, τα οποία δεν τα θυμάμαι καθόλου, ένα εκκαθαριστικό και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να ασχοληθώ άλλο. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και που του το είπα είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν με τίποτα το δάνειο. Πριν 15 μέρες περίπου, που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε».

Τι ανέφεραν τα θύματα της κλοπής

Ένα από τα θύματα καταθέτει στον ανακριτή για το περιεχόμενο της θυρίδας τον Αύγουστο του 2020:

«Όταν κλείδωσα την θυρίδα αυτή είχε στο εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 42.000 €, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 € καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα» είπε η μάρτυρας. Η ίδια επισκέφθηκε την τράπεζα μαζί με το γιο της στις 13 Νοεμβρίου 2020. « Πήγαμε στις 10.30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος.

Ο γιος μου και υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε κλειδαριά υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και τιμές υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί». Η τράπεζα αρνήθηκε το περιστατικό της κλοπής, υποστηρίζοντας ότι την δυσφημεί.

Η δεύτερη γυναίκα έμαθε για την κλοπή της θυρίδας της από ένα τηλεφώνημα της τράπεζας. Όπως λέει διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ και χαρτιά που αφορούσαν ένα δικαστήριο. Με τον ίδιο τρόπο ενημερώθηκε και το τρίτο θύμα της κλοπής, που κλήθηκε να μεταβεί στην τράπεζα για να ελέγξει την θυρίδα του. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ είχα επισκεφτεί τελευταία φορά την τράπεζα το 2017. Και η τέταρτη γυναίκα όμως «έχασε»  1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας. Ενημερώθηκε και εκείνη από υπάλληλο της τράπεζας.

Στις έρευνες και η Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στο «κυνήγι» του θησαυρού για τον εντοπισμό των κοσμημάτων και των μετρητών που έκαναν «φτερά» από τις τέσσερις θυρίδες και πλησιάζουν τα οκτώ εκατ. ευρώ, μπαίνει πλέον και η Ιντερπόλ. Έτσι, τα κλιμάκια που θα συμμετέχουν στην έρευνα θα έχουν σκοπό να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν τα κλοπιμαία…

(Πληροφορίες: MEGA)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...