Ρεκόρ θερμοκρασιών για χειμώνα στη χώρα – Τι λένε τα στοιχεία του meteo

Υψηλές θερμοκρασίες και καλός καιρός καταγράφηκαν τον φετινό χειμώνα 2020-2021 στη χώρα, εάν εξαιρέσεις δυο συγκεκριμένες ψυχρές εισβολές.

Συγκεκριμένα, εξαίρεση αποτέλεσαν τα διαστήματα δύο συγκεκριμένων κακοκαιριών («Λέανδρος» 14-18/01/2021 και «Μήδεια» 13-17/02/2021), όπως προκύπτει από την ανάλυση της μέγιστης θερμοκρασίας ανά ημέρα και την απόκλισή της από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας (2010-2019) για τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, όπου λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βέβαια, ημερολογιακά μπορεί να μπήκαμε τη Δευτέρα (01/03) στην άνοιξη, αλλά η συγκεκριμένη εποχή ξεκινάει στις 21/03, μετά και την εαρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο. Είναι χαρακτηριστικό πως το ερχόμενο σαββατοκύριακο, αναμένεται ψυχρή εισβολή στη χώρα. 

Επιβεβαιώνεται, ωστόσο, ότι τα φαινόμενα είναι πιο ακραία και με απότομές μεταβολές της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση έγινε για τους σταθμούς στη Φλώρινα, στη Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά, στην Αθήνα/Γκάζι και στο Ηράκλειο. Στο μεγαλύτερο διάστημα των τριών μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου (90 ημέρες συνολικά) η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τις κανονικές τιμές για μεγάλο αριθμό ημερών (πχ για τις 66 από τις 90 ημέρες του χειμώνα στην Θεσσαλονίκη).

Ο Ιανουάριος ήταν, μάλιστα, ο πιο θερμός μήνας του χειμώνα για το έτος, με σημαντική απόκλιση της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας, και στους τέσσερις σταθμούς.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες στο νότιο ημισφαίριο, που αφήνουν το καλοκαίρι) και συγκεκριμένα στην Ανταρκτική αποκολλήθηκε ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρόδου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...