Ρεκόρ θανάτων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 2020 για την Ιταλία

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο καταγράφεται φέτος στην Ιταλία, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας (Istat).

«Θα ξεπεράσουμε το όριο των 700.000 θανάτων φέτος», είπε ο πρόεδρος του Istat, Τζιαν Κάρλο Μπλαντζιάρντο, στο τηλεοπτικό δίκτυο Rai 3. Αυτό είναι ανησυχητικό, διότι η Ιταλία είχε φτάσει αυτόν τον αριθμό το 1944, κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το δε ποσοστό των γεννήσεων μειώθηκε από 420.000 πέρυσι σε 400.000 φέτος.

Οι Ιταλοί είναι όλο και λιγότεροι και η μέση ηλικία τους συνεχίζει να αυξάνεται, η μετανάστευση δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τη δημογραφική συρρίκνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Istat.

Στα τέλη του 2019, η Ιταλία είχε 59.641.488 κατοίκους, δηλαδή σχεδόν 175.000 λιγότερους σε σχέση με τα τέλη του 2018 (-0,3%) και μόνο 207.000 περισσότερους σε σύγκριση με το 2011, ημερομηνία της τελευταίας μεγάλης απογραφής, σύμφωνα πάντα με το Istat.

Η Ιταλία επλήγη επίσης σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, έχουν καταγραφεί περίπου 1,86 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού. Τουλάχιστον 65.000 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό.

Σύμφωνα επίσης με την ανωτέρω στατιστική υπηρεσία, ο πληθυσμός της Ιταλίας γερνά συνεχώς. Η μέση ηλικία αυξήθηκε από τα 43 χρόνια το 2011 στα 45 χρόνια φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...