Ραγκούσης: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι αφήνει στην τύχη τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Η Κυβέρνηση ομολογεί κι επίσημα ότι αφήνει στην τύχη τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τους χιλιάδες εργαζομένους που εργάζονται σ΄ αυτές», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με την απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη στην Ερώτηση 32 Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για άμεση ένταξη στους δικαιούχους μείωσης του οικονομικού ανταλλάγματος, των πληττόμενων -από τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας- επιχειρήσεων των Ιδιωτικών Ναυπηγείων της ΝΕΖ.

«Με την απάντησή του στη σχετική μας ερώτηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε επίσημα πως η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της Cosco, αδιαφορώντας εντελώς για τις πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη δήλωσή του και συμπληρώνει:

«Η συνειδητή πλέον άρνησή τους να μειώσουν το οικονομικό αντάλλαγμα για το δικαίωμα χρήσης των χώρων του παραχωρησιούχου ΟΛΠ- Cosco, τη στιγμή που σε όλους τους ιδιώτες μικρο-ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων έχουν επιβάλλει 40%-80% μείωση στην είσπραξη των μισθωμάτων τους, αποτελεί αθέμιτη διάκριση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Από την άλλη πλευρά η άρνησή τους να εντάξουν στα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης τους υποπαραχωρησιούχους ναυηγοεπισκευαστές της ΝΕΖ συνιστά ξεκάθαρο εμπαιγμό και πρόκληση προς τους μικρομεσαίους υποπαραχωρησιούχους της Ζώνης, σε σχέση με το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, που μισθώνουν επαγγελματικούς χώρους και έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων λόγω της πανδημικής κρίσης.

Είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει στο έλεός της τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της ναυπηγοεπισκευής και τους εργαζόμενους σ’ αυτή χιλιάδες εργαζόμενους, στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, που αποτυπώνονται πλέον στην εν γένει οικονομική δραστηριότητα στο Λιμάνι του Πειραιά».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...