Ραγκούσης: Η κυβέρνηση ή θα προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα της ΧΑ ή θα τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία (video)

«Μπροστά της η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους: Ή θα προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα της Χρυσής Αυγής και δεν θα φροντίσει να της αποστερηθούν ή θα καταφύγει σε αυτό που χθες της προτείναμε, το οποίο αρνήθηκε. Δηλαδή, θα τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία. Δεν έχει άλλο δρόμο εκτός κι αν θέλει να προστατεύσει τη Χ.Α», είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αναλυτικά:

«Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα αδικήματα όπως αυτά που καταδικάσθηκε προχθές η Χ.Α, δηλαδή ως εγκληματική οργάνωση, θα οδηγούν στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όχι μέσω του Ποινικού Κώδικα, αλλά μέσω της εκλογικής νομοθεσίας. Κι αυτό που σας λέω δεν είναι ερμηνεία,ούτε πληροφόρηση. Είναι γραμμένο στην αιτιολογική έκθεση του Νέου Ποινικού Κώδικα. Δηλαδή όταν αφαιρέθηκε η πρόβλεψη για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτές τις περιπτώσεις των εγκλημάτων, προβλέφθηκε αυτό πλέον πρέπει να ορίζεται από την εκλογική νομοθεσία.

Η χθεσινή μας τροπολογία λοιπόν εκεί ακριβώς απέβλεπε. Να διαμορφωθεί στην εκλογική νομοθεσία πια η πρόβλεψη, ότι οι εγκληματίες της Χ.Α και όποια άλλη εγκληματική οργάνωση καταδικαστεί γι’αυτό στο μέλλον θα πρέπει να στερείται τα πολιτικά της δικαιώματα. Αυτός που έχει άδικο, είναι ο γκεμπαιλισμός της κυβέρνησης, ο οποίος από εχθές έχει αποδυθεί σε ένα αδιανόητο προπαγανδιστικό μηχανισμό για να πει ότι η Χ.Α. δεν στερήθηκε τα πολιτικά της δικαιώματα,εξ’αιτίας του ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ψευδέστατο και γκεμπαιλικής έμπνευσης,παντελώς ανακριβές», είπε και συνέχισε: «Αυτός που από χθες είναι απολύτως εκτεθειμένος είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση και οι τρεις Υπουργοί του που τοποθετήθηκαν στη Βουλή, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την τροπολογία που καταθέσαμε για την υπαγωγήτης εκλογικής νομοθεσίας στην πρόβλεψη, ότι θα πρέπει να στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α. Το μείζον, είναι ότι χθες η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβληφεί αυτή η τροποποίηση στην εκλογική νομοθεσία. Ήρθε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και διατύπωσε την άρνηση της κυβέρνησης και άρα προστάτευσε η κυβέρνηση μέχρι και εχθές το βράδυ τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α. Αυτή είναι η πολιτική αλήθεια για τις δηλώσεις που έκανε.

Αυτός που έχει την ευθύνη και τώρα που μιλάμε προστατεύονται τα δικαιώματα της Χ.Α. επαναλαμβάνω είναι και η κυβέρνηση που αρνήθηκε να ψηφίσει τη δική μας τροπολογία ή και άλλων κομμάτων που στην πορεία της χθεσινής συνεδρίασης αναγκάστηκαν να μπουν στη δική μας γραμμή.

Η κυβέρνηση χθεες μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης στην αρχική τοποθέτηση είπε ότι θα τροποποιήσει τον ΠΚ ξανά,θα επαναφέρει τη ρύθμιση. Άν αυτό το κάνει τότε τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α.δεν θα στερηθούν από τη Χ.Α. Από χθες την ευθύνη έχει η κυβέρνηση».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...