Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο ΚΥΤ της Σάμου – Κάηκε μέρος του υπαίθριου καταυλισμό γύρω από το hotspot (video)

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 04:00 τα χαράματα σε μεγάλο μέρος του καταυλισμού γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Ο καταυλισμός εκκενώθηκε, καθώς υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά, κάτι που έγινε με το πρώτο φως του ήλιου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου της 29ης Οκτωβρίου, στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμο ζουν 4.200 αιτούντες άσυλο. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει να εξακριβώσει την αιτία της φωτιάς.

Όπως μετέδωσε το «MEGA», η φωτιά έκαψε και περιοχή γύρω από το τα όρια του ΚΥΤ, όπου και εκεί υπήρχαν σκηνές για μετανάστες, αφού πρόκειται για ένα ακόμα Κέντρο Υποδοχής που είναι υπεράριθμο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος στο «Open TV», η φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα γύρω στις 4 τα ξημερώματα Δευτέρας. Ειδικότερα, όπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα, όχι δηλαδή στο επίσημο κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να καεί ολοσχερώς.

Η μετάδοση της φωτιάς ήταν γρήγορη και υπήρξαν πολλές εκρήξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, καθώς υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν περιμετρικά του χώρου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...