«Πυρά» Ηλιόπουλου κατά κυβέρνησης: Η ανατριχιαστική ομολογία Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη δεν μαζεύεται

Στο θέμα που ανέκυψε από τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στην Θεσσαλονίκη, επανέρχεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι υπήρξε εισήγηση από λοιμωξιολόγους να επιβληθεί lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτό «από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και την πίστη».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και παραθέτει τις δηλώσεις:

«Λίγη ώρα μετά τον ΣΚΑΙ, σε συνέντευξή του στον Real fm, ο κ. Γεωργιάδης επαναλάμβανε τα ίδια και χειρότερα, λέγοντας πως ένα από τα λάθη που κάναμε, ήταν ότι όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μία παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη, πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση της πόλεως και την Ορθοδοξία δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν τον ‘Αγιο Δημήτριο. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος

Ο κ. Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV είχε δηλώσει πως από τα μέσα Οκτωβρίου η επιτροπή είχε ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη ‘αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να πάει πιο χαλαρά. Ο κ. Εξαδάκτυλος, επίσης μέλος της επιτροπής, έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο Kontra, πως είχαν γίνει εισηγήσεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τις 22 Οκτωβρίου».

Ακολούθως και απαντώντας στην δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη που απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Αντί να ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τι πρέπει να κάνουν, ας κάνουν το αυτονόητο: Να ακολουθούν τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως καλεί από την πρώτη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να μην τους θυμούνται μόνο όποτε θέλουν να νομιμοποιήσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις. Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής, για να δουν όλοι οι πολίτες σε ποιες άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών. Όσο και να κρύβει τα πρακτικά, οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την δραματική εξέλιξη της πανδημίας δεν κρύβονται».

Νάσος Ηλιόπουλος: Η ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των ειδικών για τη…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Τσίπρας: Έβαλαν το πολιτικό κόστος πάνω από τις ζωές

Μετά την σοκαριστική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας την απόφαση αυτή της κυβέρνησης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ως εξής:

«Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής».

Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...