«Ψευδείς οι πληροφορίες περί διαλογής ασθενών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στη Θεσσαλία» (video)

Διαψεύδει τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου περί διαλογής ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς τις «ανυπόστατες και ψευδείς».

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη», τονίζει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος νωρίτερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρέθηκε δήλωσε ότι τα «δύο μεγάλα μέτωπα του υγειονομικού πολέμου βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία».

Μεταξύ άλλων μιλώντας για την κατάσταση στις ΜΕΘ ο κ. Γιαννάκος είπε ότι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει στη Θεσσαλία με τη Λάρισα να παρουσιάζει «έκρηξη κρουσμάτων», ενώ υποστήριξε πως «δυστυχώς στις ΜΕΘ έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους από αποσωληνώσεις ασθενών».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε ότι «σίγουρα πλέον γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, καθώς όταν ένας γιατρός έχει μια κλίνη ανοιχτή κι έχει νέους ανθρώπους να εισάγει και πολλούς ηλικιωμένους που χρειάζονται διασωλήνωση, ασφαλώς θα επιλέξει τον νεότερο».

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας πάντως είναι στο «κόκκινο» με ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν σορούς νεκρών από κορονοϊό που έμειναν εκτός ψυκτικών θαλάμων, λόγω έλλειψης χώρου, στο νοσοκομείο του Βόλου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...