Πρώτη δύναμη οι «προεδρικοί» στις εκλογές για τις νέες ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σε διαδικασίες ανάδειξης νέων Νομαρχιακών Επιτροπών (Ν.Ε.) έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα μέλη του, όπως προέβλεπε απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος το περασμένο φθινόπωρο.

Οι διαδικασίες, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί για το σύνολο των Ν.Ε. μέσα στις επόμενες ημέρες, καταγράφουν μεγάλη συμμετοχή από νέα και παλιά μέλη, ενώ -με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα στις περιπτώσεις όπου οι εκλογές έχουν πραγματοποιηθεί- προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα, στις νέες Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτη δύναμη εμφανίζεται η «Κίνηση Μελών» και η ευρύτερη πλειοψηφία των – λεγόμενων – «προεδρικών». Κατά τα ίδια στοιχεία κερδίζουν έτσι την πλειοψηφία, διατηρώντας ή και αυξάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τη δύναμή τους, σε σχέση με τις υπόλοιπες τάσεις. Η «Ομπρέλα», τμήμα της οποίας αποτελούν οι «53» φαίνεται να κυμαίνεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 30% με 35%, ενώ η «ΡΕΝΕ» σε μεμονωμένες οργανώσεις δείχνει κάποια επιρροή.

Αναλυτικότερα: Η «Κίνηση Μελών» κερδίζει με μεγάλα ποσοστά τις Ν.Ε. στη Νότια Αθήνα, την Ανατολική Αθήνα και την Ανατολική Αθήνα. Πρωτιά σημείωσε και στη Βόρεια Αθήνα, όπου όμως υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας της «Ομπρέλας» και της «ΡΕΝΕ», κάτι που θα σημάνει τον έλεγχο της οργάνωσης.

Στον  Πειραιά, όπου μέχρι σήμερα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους «53», πλέον η «Κίνηση Μελών» και η «Ομπρέλα» εμφανίζονται με τις ίδιες περίπου δυνάμεις. Στη Δυτική Αττική, ο πιθανά νέος γραμματέας της Ν.Ε. έχει καλές σχέσεις με τον Δ. Βίτσα, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε κείμενο της «Ομπρέλας».

Στην Α’ Αθηνών, όπου αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ισοπαλία για την «Ομπρέλα» και την «Κίνηση Μελών» (μαζί με τις δυνάμεις της ευρύτερης πλειοψηφίας).

Στην Περιφέρεια τα αποτελέσματα μέχρι τώρα έχουν ως εξής: Οι «προεδρικοί» έχουν τον έλεγχο των Ν.Ε. της Λάρισας, της Λευκάδας, της Ευρυτανίας, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ηλείας. Η «Ομπρέλα» έχει ισχυρή παρουσία στο Κιλκίς, την Πιερία, την Κόρινθο, τα Βόρεια Δωδεκάνησα και τα Χανιά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...