Πρόστιμα «φωτιά» για πάρτι στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown – Τι συνέβη

Βαρύ ήταν το πρόστιμο από την αστυνομία για μια γυναίκα που έκανε πάρτι στο σπίτι της στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το ποσό ανέρχεται στις 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «thestival», στο πάρτι συμμετείχαν συνολικά επτά άτομα. Ο έλεγχος έλαβε χώρα μετά από καταγγελία για διατάραξη, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν την συνάθροιση και κατ’ επέκταση την παράβαση των σχετικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Παράδοξο είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομίας, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν εντοπίστηκε στο σημείο. Ωστόσο, δεν γλύτωσε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ως διοργανώτρια ιδιωτικής εκδήλωσης.

Στους υπόλοιπους έξι συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Νέα πρόστιμα 523.800 ευρώ σε όλη τη χώρα και αναστολή λειτουργίας σε δυο επιχειρήσεις

Πρόστιμα ύψους 523.800€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν συνολικά από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Τρίτη 22.12.2020 συνολικά 71.418 ελέγχους και κατέγραψαν 1.628 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (59.258).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δεκαπέντε (15) συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 1.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 11.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κομμωτήριο για υπεράριθμους πελάτες εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο που βρέθηκε να έχει παραβιάσει την υποχρεωτική καραντίνα μετά την επιστροφή του από Μεγάλη Βρετανία, στην Περιφέρεια Αττικής.

5. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα λιανικού εμπορίου που δεν εφάρμοζε τους κανόνες για παράδοση εκτός (Click Away), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

6. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

7. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος NET CAFE για παράβαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

8. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή πάρτι σε οικία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

9. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή εκδήλωσης τυχερών παιγνίων στην οικία του, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους συμμετέχοντες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.900€ για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

10. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) κομμωτήριο για μη τήρηση ραντεβού, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

11. Επιβλήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε τρείς (3) κλινικές για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων όσον αναφορά στη χρήση ανελκυστήρων, στην Περιφέρεια Αττικής.

12. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 5.100€ για παραβάσεις που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορονοϊού.

13. Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ για παραβάσεις που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

14. Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ τρία (3) πρόστιμα (3×300€=900€) σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε τρεις χιλιάδες τριακόσιες ενενήντα τρεις (3.393) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης. Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται, η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του «click away», καθώς και ο έλεγχος των μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο όσων ισχύουν ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...