Προσαγωγές και ένταση στον Λευκό Πύργο – Πέταξαν και σταυρό στον Θερμαϊκό (video)

Στιγμές έντασης επικράτησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη με ομάδα ατόμων να μαζεύεται στον Λευκό Πύργο (πολλοί χωρίς μάσκες) και να μην υπακούει στις συστάσεις των αστυνομικών. Μάλιστα, ένας από το πλήθος πέταξε και έναν σταυρό στον Θερμαϊκό συμβολικά, καθώς κανείς δεν έκανε κίνηση να πέσει στα νερά για να τον πιάσει.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr κάνουν λόγο για προσαγωγές από πλευράς αστυνομίας, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό.

Κόσμος και κοσμάκης στις Εκκλησίες

Αν κάποιος πει ότι δεν το περίμενε, μόνο ειλικρινής δε θα είναι. Το να μπορέσεις να συγκρατήσεις χιλιάδες ανθρώπους που ναι εδώ και καιρό κλεισμένοι στα σπίτια τους, βομβαρδισμένοι καθημερινά με το άγχος του κορονοϊού, όταν τους δίνεται η δυνατότητα να συρρεύσουν μαζικά σε ένα μέρος και δη όταν αυτό είναι ένας ναός, όπου νιώθουν πολύ πιο ισχυροί, θεωρητικά μοιάζει με παιχνίδι χαμένο από τα αποδυτήρια. Αλλά και πρακτικά, τέτοιο είναι.

Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση έκανε πίσω στις πιέσεις της Εκκλησίας και επέτρεψε το άνοιγμα των Ναών.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σε όλη τη χώρα, τα πράγματα κυλούν ρολόι με τους ιερείς να σέβονται τα μέτρα και τους πιστούς να έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Οι λίγες εξαιρέσεις όμως είναι αυτές που δε θέλει πολύ να προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Και δυστυχώς υπάρχουν.

Αρκετά προβλήματα παρατηρούνται σε ναούς της Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί αρκετός κόσμος βρισκόταν έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να λάβει το μπουκαλάκι με τον αγιασμό, ενώ πλήθος πιστών που επιθυμούν να κοινωνήσουν βρίσκεται εδώ και ώρες έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χωρίς οι αποστάσεις ασφαλείας να τηρούνται με… ευλάβεια. Αρκετός κόσμος βρίσκεται και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπως και σε αυτή του Αγίου Πολυκάρπου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...