Προς παράταση του lockdown, «κληρώνει» για click away – Τι αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι (video)

Με το τοπίο σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων και τη διά ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων από Δευτέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία να ξεκαθαρίζει μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα βλέμματα επικεντρώνονται πλέον στη σημερινή απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με το lockdown και το click away.

Ακόμα και αν κάποιος φύσει αισιόδοξος πίστευε ότι υπήρχαν αρκετές ελπίδες άρσης των μέτρων στις 11 Ιανουαρίου, σήμερα μάλλον… τα έχει βάψει μαύρα. Κρίνοντας από τις εικόνες που είδαμε τα Θεοφάνια, τα όσα είπαν σχολιάζοντάς τες οι γιατροί και οι ειδικοί, από δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης αλλά και από την εικόνα που προϋπήρχε των Φώτων, θα θεωρηθεί… θαύμα να ακουστεί έστω και το «α» από τη λέξη «άρση». Με τα υπάρχοντα δεδομένα, λοιπόν, πάμε σε παράταση του σκληρού lockdown και το ερώτημα απλώς είναι πόση διάρκεια θα έχει αυτή η παράταση.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι έτσι κι αλλιώς ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αναμενόμενο, με τα Θεοφάνια να λειτουργούν επιβαρυντικά στην ήδη επιβαρυμένη εξίσωση.

Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι το τι θα γίνει με το click away. Κι εδώ τα πράγματα δε φαίνεται να αλλάζουν ιδιαίτερα. Όπως προκύπτει από τα.. συμφραζόμενα, η εισήγηση για τη λειτουργία του θα είναι αρνητική με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρηματίες να μείνουν με το εμπόρευμα που παρήγγειλαν – όταν έμαθαν ότι τα καταστήματά τους θα λειτουργήσουν (έστω και με αυτόν τον πειραματικό τρόπο) – στο χέρι.

Κι όπως φαίνεται, θα διαψευστεί και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος την Τρίτη δήλωνε σίγουρος πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε επιστροφή του click away στις ζωές μας.

Η λειτουργία κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων φαίνεται πως πάει ακόμα πιο πίσω, καθώς το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι «το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων».

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα διαφανεί πόση ζημιά έκανε η περίοδος των εορτών, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια.

Παπαθανάσης: Το click away προηγείται των κομμωτηρίων – Ακόμα πιο πίσω το click in shop

Για τα ζητήματα αυτά μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο OPEN TV ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις τις κυβέρνησης σχετικά με το λιανεμπόριο και το click away.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι, όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει μέσω του click away», είπε ο κ. Παπαθανάσης. Παράλληλα, τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συγκεκριμένος τρόπος ανοίγματος του λιανεμπορίου, έδωσε μία κινητικότητα (μαζί με τα κομμωτήρια) που έφτασε στο 15% κατά τη διάρκεια των εορτών.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων», προσέθεσε. Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για click in shop.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, οι Αρχές αναμένουν τις προτάσεις της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό για να προχωρήσουν στις ανακοινώσεις που, όπως έχει γίνει γνωστό, θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Όσο για το δίλημμα ανάμεσα σε σχολεία και λιανεμπόριο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απάντησε ότι για την κυβέρνηση, το άνοιγμα των σχολείων ήταν και είναι βασική προτεραιότητα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...