Προς δημοπράτηση το έργο για την κατασκευή αποχετευτικού στον Μαραθώνα – Σημαντικό για κατοίκους και περιβάλλον

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την υλοποίηση της κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στον Δήμο Μαραθώνα μετά την προέγκριση των τευχών της διακήρυξης, όσο και της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα έργο υποδομής, υψηλής σημασίας για το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής, με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 (του Ταμείου Συνοχής).

Το έργο αυτό συμπληρώνει το σύνολο του αποχετευτικού στην περιοχή Μαραθώνα και Νέας Μάκρης το οποίο περιλαμβάνει και εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 140 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχος του έργου αλλά και φορέας δημοπράτησης & ανάθεσης είναι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και οι Υπηρεσίες της.

Σημειώνεται ότι η υλοποίησή του θα οδηγήσει και στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς Β’ Προτεραιότητας (με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων).

Με αφορμή τη δρομολόγηση του αποχετευτικού ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία ελέγχου που προβλέπεται στο ΕΣΠΑ και έτσι πολύ σύντομα, ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ανατολική Αττική, θα μπορέσει να δημοπρατηθεί. «Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση του ελέγχου και η δημοπράτηση και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Μαραθώνα, προκειμένου εντός του έτους 2021 να έχουμε αναδόχους σε αυτές τις δύο πολύ μεγάλες εργολαβίες», επισημαίνει ο ίδιος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...