Προκλήσεις στα Ίμια – Πώς τουρκικές ακταιωροί… απωθούν έλληνες ψαράδες (video)

Ακόμα περισσότερες εικόνες από τη νέα «ναυμαχία» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/01) κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, ήρθαν στη δημοσιότητα, με τους έλληνες ψαράδες να δέχονται προκλήσεις από τουρκικές ακταιωρούς. Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το προηγούμενο επεισόδιο με το Λιμενικό

Όπως δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο του «Open TV», τουρκικές ακταιωροί είχαν περικυκλώσει την περιοχή και παρενόχλησαν έλληνες ψαράδες. Η μία τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, πέρασε ξυστά από το καΐκι και δημιούργησε απόνερα, ενώ στο σημείο έφτασε και σκάφος του Λιμενικού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στην περιοχή βρίσκονταν τρία ψαράδικα, αλλά η τουρκική ακταιωρός πλησίασε απειλητικά και προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ψαράδες. Αγνόησε και το σκάφος του Λιμενικού, αύξησε την ταχύτητά του και πέρασε ξυστά από ελληνικό καΐκι… όχι μια αλλά αρκετές φορές.

Το τουρκικό σκάφος έκανε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό ψαράδικο, ρισκάροντας ακόμα και μία σύγκρουση. Ένας από του ψαράδες μίλησε στο «Open TV», για το περιστατικό και είπε: «Κατά τις 8:30 – 9:00 δεν ξέρω τι τον έπιασε… τι εντολές πήρε και άρχισε να κάνει τις μανούβρες γύρω από τα καΐκια. Στην αρχή ήταν ένα πλωτό τουρκικό και το ελληνικό, το δικό μας. Μετά ήρθε και άλλο τουρκικό, πέρασε ένα μέτρ από το καΐκι. “Πηγαίνετε στην Ελλάδα, μας λένε”».

Η νέα παρενόχληση από τους Τούρκους στα Ίμια, έγινε μόλις μια εβδομάδα, μετά το σοβαρό επεισόδιο, που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός, χτυπώντας σκάφος του Λιμενικού, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όπως είχε ανακοινώσει και το Λιμενικό. Για το συμβάν το ελληικό ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανέφερε, άλλωστε, από τη Βουλή: «Διάβημα έχει γίνει για το πρώτο περιστατικό, για το δεύτερο δεν ξέρω δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση είναι πάντως σίγουρο ότι έχει γίνει και για το δεύτερο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», οι έλληνες ψαράδες ζητούν να ενισχυθούν οι δυνάμεις του Λιμενικού στην περιοχή για να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη τουρκική προκλητικότητα.

(πληροφορίες από OPEN TV, ethnos.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...