Προκαταρκτική εξέταση για Έλληνα που βρέθηκε νεκρός στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε – Τι ανακοινώθηκε

Εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη, αναφορικά με την περίπτωση ενός έλληνα πολίτη που βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο 2019 στην πόλη Ντάρμσταντ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση ελληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την εκπομπή, η υπόθεση του Διονύση Αγγελάκου, 41 ετών από την Τρίπολη, τον οποίο «εξαφάνισαν» καθώς αποτεφρώθηκε από λάθος, προκάλεσε σάλο και οργή για τις ελληνικές και γερμανικές Αρχές στη Φρανκφούρτη. Το απίστευτο μπέρδεμα των Αρχών, αποκαλύφθηκε όταν το “Τούνελ” βρέθηκε στην Τρίπολη για να αναζητήσει τον άτυχο άνδρα.

Ο Διονύσης ταξίδεψε αεροπορικώς στις 16 Φεβρουαρίου 2019 για Γερμανία και συγκεκριμένα Φρανκφούρτη, για «μια καλύτερη ζωή». Όπως είπε σε δικούς του, είχε μεταβεί για δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, χωρίς ωστόσο να τους αναφέρει τον ακριβή τόπο εργασίας του.

Η μοιραία κατάληξη

Ενώ βρισκόταν σε πολύ συχνή επικοινωνία με τη μητέρα του, στις 23 Φεβρουαρίου αυτό διακόπηκε ξαφνικά… Κανείς τότε δε γνώριζε το τραγικό τέλος του… Ο Διονύσης είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη.

Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που άνοιξε το δρόμο των ερευνών της τοπικής αστυνομίας. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φραγκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους.

Μία μέρα μετά τη μακάβρια εύρεση, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας. Αναφέρονταν στο θάνατο του έλληνα υπηκόου Διονύση Αγγελάκου και τόνιζαν την άμεση ανάγκη για επαφή.

Όμως, όπως αναφέρθηκε, κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Κράτησε τη σορό του άτυχου Έλληνα σε ψυγείο περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης

Τραγικό είναι το γεγονός πως η μητέρα του Διονύση εκείνες τις μέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία και περίμενε με την ελπίδα ότι θα έχει κάποιο νέο του παιδιού της. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Έτσι ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο η οικογένειά του τον αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια, χτύπησαν την πόρτα στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη, ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης «είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε…».

(Πληροφορίες/Φωτογραφία: anikolouli.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...