Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ – «Σε κατάσταση ετοιμότητας 60 πλοία μας», τόνισε, καλώντας σε διάλογο (video)

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, αυτή τη φορά με τον Χουλουσί Ακάρ να τονίζει πως ο στόλος και τα αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τη χώρα μας πως θέλει να γίνεται πάντα το δικό της, αναφέροντας ακόμα: «Η Ελλάδα να αφήσει τους εγωισμούς και να έρθει να μιλήσουμε». «Η Γαλλία να κοιτάξει πρώτα το μπόι της», υπογράμμισε ακόμα.

«Η μόνη λύση να λυθεί το ζήτημα της ανατ. Μεσογείου είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία, αφήνοντας τους εγωισμούς και τις κακομαθημένες συμπεριφορές», δήλωσε, μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα τη Δευτέρα (02/11).

«Υπάρχει δίκαιο της θάλασσας, υπάρχει διεθνές δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1870 χιλιόμετρα ακτής με τα δικά σας σύνορα και να πείτε ότι “όλα είναι δικά μου”, τότε θα υπάρξει πρόβλημα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στη θάλασσα, όπως επίσης και των Τουρκοκυπρίων.

Η Γαλλία να κοιτάξει πρώτα το μπόι της

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο κι ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ισχύσει χωρίς την Τουρκία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη Γαλλία:

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα. Αναμένουμε ιδιαίτερα από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και χωρίς προκαταλήψεις».

Μόνη λύση ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραχώρηση στο θέμα της ανατ. Μεσογείου κι ότι μόνο ένα πράγμα μπορεί να γίνει: «Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, θα προκύψουν λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους δράσης και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως “ό,τι λέω εγώ θα γίνεται πάντα”… όχι αυτό δεν μπορείτε να επιβάλλετε να γίνει αποδεκτό».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε μάλιστα από τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των Navtex, μία νέα πολιτική κυριαρχίας που ασκείται πλέον στην ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος και στο Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε ότι εγγυητές της Κύπρου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη δύο «κυρίαρχων κοινωνιών και κοινοτήτων» εκεί. «Υπάρχουν δύο κοινωνίες εκεί, υπάρχει κυριαρχία δύο κοινοτήτων εκεί», ήταν τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας στην επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (02/11),  αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, για την μια και μόνη εκκρεμότητα μεταξύ των δύο κρατών, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών». Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο αίτημα υπέβαλε και το ελληνικό ΥΠΕΞ και με διάβημα στην ΆγκυραΚαι με αντι-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στην Τουρκία.

Πηγή: sigmalive.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...