Προφυλακίστηκαν η γιαγιά και ο σύντροφός της για τη δολοφονία του 87χρονου στη θεσσαλονίκη

Στη φυλακή οδηγούνται κατόπιν της απολογίας τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η 45χρονη και ο σύντροφός της για τη θανατηφόρα ληστεία που διέπραξαν τα δύο εγγόνια της γυναίκας με θύμα 87χρονο.

Αμφότεροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, παρόλο που αρνήθηκαν τη συνέργεια.

Μεταξύ άλλων στις απολογίες τους ανέφεραν ότι δεν είχαν αντιληφθεί πως τα παιδιά επιτέθηκαν στον 87χρονο, αλλά πίστεψαν πως θα ζητούσαν φαγητό. Για ανάκριση οδηγήθηκαν και η 12χρονη και ο 14χρονος.

Όπως υποστήριξαν, δεν είχαν πρόθεση να χτυπήσουν τον 87χρονο, αλλά φοβήθηκαν όταν τον είδαν να κρατά ένα μαχαίρι. Τα δύο αδέρφια θα μεταφερθούν σε διαφορετικές κρατικές δομές εκτός Θεσσαλονίκης.

Σοκαριστικές λεπτομέριες

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του ηλικιωμένου άνδρα. Το θύμα βρισκόταν την ώρα της εισβολής των δύο ανηλίκων στην κουζίνα του σπιτιού του και καθάριζε πατάτες.

Οι ανήλικοι, άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνέχεια οι δράστες πήραν το μαχαίρι με το οποίο ο παππούς έκοβε τις πατάτες και τον μαχαίρωσαν στην παλάμη, με σκοπό να τους πει που βρίσκονται κρυμμένα χρήματα.

Μετά το περιστατικό, ο 87χρονος νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και υπέκυψε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του προκάλεσαν οι ανήλικοι. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Τσιλιαδόροι στη ληστεία ήταν η 45χρονη γιαγιά των ανηλίκων και ο 40χρονος σύντροφός της, οι οποίοι ήταν στυμμένοι έξω από το σπίτι του 87χρονου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του ηλικιωμένου χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Οι κάμερες ασφαλείας «πρόδωσαν» τους δράστες και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...