«Πράσινο φως» και από Κομισιόν στο εμβόλιο της AstraZeneca – Αναμένει 400 εκ. επιπλέον δόσεις

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει από την “AstraZeneca” να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν συμφωνηθεί», τονίζει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της «AstraZeneca» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι το 3ο εμβόλιο, που ρίχνεται στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από αυτά των εταιρειών «Pfizer/BionTech» και «Moderna». Προηγήθηκε το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της «AstraZeneca». «Θα είμαστε συνεπείς στις παραδόσεις», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο των «Pfizer/BionTech».

Το γεγονός με τις καθυστερήσεις των εμβολίων από τις φαρμακευτικές, είχε προκαλέσει, μάλιστα, εντάσεις μεταξύ των εταιριών και της ΕΕ, ειδικά με την «AstraZeneca».

Πιο αναλυτικά

«Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της “AstraZeneca” στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ανάβει το «πράσινο φως» για την χρήση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (29/01), δόθηκε στη δημοσιότητα και το συμβόλαιο προμηθειών που υπέγραψε η «AstraZeneca» με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της «AstraZeneca» θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε την Πέμπτη (28/01), σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται από τις ευρωπαϊκές Αρχές, έπειτα από εκείνα των εταιρειών «Pfizer/BionTech» και «Moderna».

Μπουρλά για εμβόλιο Pfizer: Θα είμαστε συνεπείς στις παραδόσεις

Την ώρα που η κόντρα «AstraZeneca» – όπως αναφέρθηκε πήρε και αυτό έγκριση, με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε φουντώσει αναφορικά με τη μείωση στις παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού έως και 75%, ο διευθύνων σύμβουλος της «Pfizer», Άλμπερτ Μπουρλά, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η εταιρεία θα μπορέσει να παράσχει τις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που έχει υποσχεθεί.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε στον κόσμο τις δόσεις που έχουμε υποσχεθεί», υπογράμμισε. Ο ίδιος ανέφερε ότι προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου δεν θα υπάρχουν ανησυχίες για την παροχή των εμβολίων προς όσους έχουν δοθεί ανάλογες υποσχέσεις.

Η Novartis θα βοηθήσει στην παρασκευή του εμβολίου της Pfizer

Στο μεταξύ η ελβετική φαρμακοβιομηχανία «Novartis» υπέγραψε αρχική συμφωνία για να βοηθήσει στην παρασκευή του εμβολίου των «Pfizer/BioNTec»h κατά της Covid-19, μια κίνηση που έχει στόχο την αύξηση της παραγωγής καθώς η προσφορά δεν καλύπτει τη ζήτηση. Εφόσον επιτευχθεί μια τελική συμφωνία, η «Novartis» σχεδιάζει να αρχίσει παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία που έχει την έδρα της στη Βασιλεία, προσθέτοντας πως θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στο Στάιν της Ελβετίας, κοντά στον Ρήνο στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η ανακοίνωση της «Novartis» ότι συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι ελλείψεις ακολουθεί την κίνηση της «Sanofi» αυτή την εβδομάδα να εργασθεί με την «BioNTech» για να προμηθεύσει 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της τελευταίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η “Novartis” κινητοποιείται σε πολλαπλά μέτωπα για να υποστηρίξει την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία», δήλωσε ο Στέφεν Λανγκ, επικεφαλής Τεχνικών Επιχειρήσεων της «Novartis».

Η «Novartis» πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» και με άλλες εταιρείες για να αναλάβει την παραγωγή mRNA, θεραπευτικής πρωτεΐνης και άλλων πρώτων υλών για εμβόλια και θεραπείες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...