Πούτιν για Ναβάλνι: Αν κάποιος κόντεψε να πεθάνει, δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα ασκηθεί δίωξη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (11/12) κατά την συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δεν μπορεί σήμερα να ασκηθεί ποινική δίωξη για το περιστατικό με τον Αλεξέι Ναβάλνι, επειδή όπως είπε «αν κάποιος κόντεψε να πεθάνει, δε σημαίνει ότι χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να ασκείται ποινική δίωξη».

Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τα μέλη του συμβουλίου για το ότι με δική του εντολή ελέγχονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό και πως με την υπόθεση ασχολείται η Ανακριτική Επιτροπή. «Αναλύουμε τα στοιχεία, που βρίσκονται στην διάθεση των ανακριτικών αρχών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε ρώσους εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν στην από κοινού έρευνα του περιστατικού με τον Ναβάλνι. Είπε μάλιστα ότι «οι εμπειρογνώμονες είναι έτοιμοι να επισκεφθούν και τη Γαλλία και τη Γερμανία και την Ολλανδία που ισχυρίζονται ότι βρήκαν δηλητηριώδεις ουσίες, αλλά κανείς δεν μας προσκαλεί».

Εξέφρασε μάλιστα την απορία γιατί κανείς από τους δυτικούς εταίρους δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν μας επιτρέπουν την πρόσβαση στα στοιχεία αυτά. Παράλληλα προσέθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στο ζήτημα αυτό. «Παρέδωσαν στον διεθνή οργανισμό τα στοιχεία. Είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε, ελάτε με τα στοιχεία, δείξτε μας πού βρίσκεται αυτό το Novichok», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης Όμσκ στις 20 Αυγούστου. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου. Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα από την οικογένεια «Νοβιτσόκ». Την ύπαρξη του νευροτοξικού παράγοντα επιβεβαίωσαν εργαστήρια της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μεταβιβάσθηκαν στον ΟΑΧΟ. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι στις βιολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Ρωσία δεν βρέθηκαν ίχνη του συγκεκριμένου νευροτοξικού παράγοντα, αποδίδοντας μάλιστα την αδιαθεσία του Ναβάλνι σε συμπτώματα παγκρεατίτιδας, με τον Ναβάλνι να ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν είχε παγκρεατίτιδα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...