Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα συζήτησαν Μητσοτάκης – Ιερώνυμος στο Μαξίμου

Τις πρώτες σκέψεις αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της. Ο πρωθυπουργός στην ουσία ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα Υγείας, που έχουν ως αποτέλεσμα να παρατείνονται περιοριστικά μέτρα.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της».

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών

Με την παρουσία πιστών και την αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή (26/3) οι καθεδρικοί ναοί των δήμων της χώρας, κατά τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών, όπως έγινε και κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποτιμήσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση και δεν αποκλείεται το απόγευμα να έχουμε την ανακοίνωση νέων διορθωτικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxianewsagency.gr, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η κατ’ εξαίρεσιν παρουσία πιστών (με αριθμητικούς περιορισμούς) κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κυρίως σε ό,τι αφορά την Περιφορά του Επιταφίου και το βράδυ τη Ανάστασης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τους ναούς και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος ή αριθμητικοί περιορισμοί.

Θυμηθείτε τα μέτρα που ισχύουν τώρα για τις εκκλησίες και τις λειτουργίες, με βάση την ενημέρωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή (19/03).

(Πληροφορίες: orthodoxianewsagency.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...