Πώς συνελήφθη στην Τουρκία φιλοκούρδος βουλευτής με πιτζάμες και παντόφλες (video)

Την ώρα που οι βολές κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνονται στην Τουρκία μετά την ακύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (κόσμος βγήκε στους δρόμους), έγινε γνωστό ότι συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής (21/03) στη γειτονική χώρα ο φιλοκούρδος βουλευτής, Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, από τα γραφεία του κόμματός του στο κοινοβούλιο, όπου είχε παραμείνει για τέσσερις νύχτες διαμαρτυρόμενος για την αφαίρεση της βουλευτικής του ιδιότητας σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το Κόμμα «Δημοκρατίας των Λαών» («HDP») ανακοίνωσε ότι «αυτός φορούσε πιτζάμα και παντόφλες όταν η αστυνομία τον συνέλαβε πριν από την πρωινή του προσευχή στην Άγκυρα και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και δικαστικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι πιο πρόσφατες κατηγορίες κατά του κόμματος. Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας αντιμετωπίζει για χρόνια καταστολή, η οποία κλιμακώθηκε την Τετάρτη όταν ανώτερος εισαγγελέας ζήτησε να κινηθεί διαδικασία για την απαγόρευσή του για φερόμενους δεσμούς με Κούρδους μαχητές – κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει το HDP – σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πολιτικό πραξικόπημα».

Ώρες πριν από την κίνηση αυτή, το κοινοβούλιο είχε αφαιρέσει από τον Γκεργκερλίογλου, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βουλευτική του ιδιότητα και την βουλευτική του ασυλία για παλαιότερη καταδίκη του για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας με την κοινοποίηση στο Twitter συνδέσμου για ένα ρεπορτάζ.

Ο βουλευτής σκόπευε να παραμείνει κλεισμένος στα γραφεία στο κοινοβούλιο του HDP. Η αστυνομία τον συνέλαβε, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει κατάθεση σε σχέση με νέα έρευνα που ξεκίνησε για φερόμενα συνθήματα που ακούστηκαν την Τετάρτη κατά την μετακίνηση μελών του κόμματος από τη Γενική Συνέλευση στα γραφεία του «HDP».

Φέρεται ότι ακούστηκε το σύνθημα«Ζήτω ο ηγέτης Άπο», σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, σε μια προφανή αναφορά στον ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, η αστυνομία έκρινε ότι ο Γκεργκερλίογλου «εξακολουθεί να ενεργεί σαν βουλευτής» και ότι, παράνομα, δεν εγκατέλειψε κρατικό κτίριο, σύμφωνα και πάλι με το έγγραφο.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας καταδίκασαν την κίνηση για την απαγόρευση του HDP, ενώ το κυβερνών κόμμα «AKP» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μαζί με τους εθνικιστές, την υπερασπίστηκε. Χιλιάδες Κούρδοι της Τουρκίας πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο (20/03) στην Κωνσταντινούπολη σε υποστήριξη του HDP.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή (21/03) ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε νέα επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας: «Μετά την ακύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης  μπορεί να ακυρώσει και τη Συνθήκη της Λωζάνης». Υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι εναντίον των νόμων, με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίχνει νέες βολές κατά του τούρκου προέδρου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...