Πορείες διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές για την αστυνομική βία και το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Πορείες και συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές όλης της Ελλάδας έγιναν το Σάββατο (13/03) κατά της αστυνομικής βίας, αλλά και του νομοσχεδίου για την Παιδεία που ψηφίστηκε πρόσφατα, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, καθώς και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κυρίως νέοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες αυθόρμητα, φορώντας μάσκες, λόγω του κορονοϊού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πόλεις της Επικράτειας.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη   

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις δώδεκα το μεσημέρι και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην αστυνομική βία και το νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα, όπως, «έξω η αστυνομία από τις σχολές», «κανένας απεργός πείνας νεκρός», άλλα συνθήματα ενάντια στην «κρατική καταστολή» κ.ο.κ..

Η πορεία ξεκίνησε μία ώρα μετά τη συγκέντρωση, στη μία το μεσημέρι, πέρασε από την οδό Τσιμισκή, κατέβηκε από στη πλατεία Αριστοτέλους προς την παραλιακή και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Συγκέντρωση… μετά μουσικής, στις δώδεκα το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν σύλλογοι και πρωτοβουλίες μουσικών, καλλιτεχνών και φοιτητών μουσικών σπουδών, ζητώντας τη συνέχιση της στήριξης της πολιτείας στον κλάδο και στους ανέργους, ασφαλές άνοιγμα των μουσικών, θεατρικών σκηνών, καταστημάτων και σχολών, με συνθήματα ενάντια στην «καταστολή» και στη «λογοκρισία» στην καλλιτεχνική παραγωγή κ.α.. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία, με έγχορδα, πνευστά και κρουστά, με τραγούδια διαμαρτυρίας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, από τη δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς», με συγκέντρωση στο «Ρολόι» στην πλατεία της Νεάπολης και πορεία ως το δημαρχείο και στους κεντρικούς δρόμους του δήμου, με αιτήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για τα πανεπιστήμια, και υπέρ της ενίσχυσης των κέντρων υγείας και των μέσων προστασίας από τον κορονοϊό, της ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων κ.α..

Σχετικό πανό υπάρχει και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 

Συγκέντρωση στη Ηλιούπολη

Αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο κάλεσμα παρατάξεων και συλλογικοτήτων στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης το Σάββατο 13/3.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία στις 12:00, ενώ λίγη ώρα αργότερα πραγματοποίησαν πορεία στη λεωφόρο Ειρήνης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και των περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγα λεπτά πέριξ της πλατείας και στη λεωφόρο Ειρήνης, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Δείτε εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Δείτε εικόνες από τη Δράμα

Δείτε εικόνες από τα Εξάρχεια

Κρήτη: Μαζικές συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας

Με τήρηση των μέτρων προστασίας και χωρίς να υπάρξει σε καμία περίπτωση ένταση πολίτες σε όλο το νησί κατήγγειλαν τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και έστειλαν μήνυμα αντίστασης από όλες τις γειτονιές της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/03), ενώ το Σάββατο (13/03) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στα Χανιά, στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα.

Και αντιρατσιστική συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου

Στα Χανιά το μεσημέρι του Σαββάτου (13/03) πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση ενάντια στις ταξικές πολιτικές διακρίσεων και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που καλούσαν συλλογικότητες υπαράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

Από τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν ίσα δικαιώματα σε υγεία και παιδεία για τους πρόσφυγες καθώς και παροχή ασύλου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...