Πολυτεχνείο: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα επεισόδια στην Πανεπιστημίου – «Σταματήστε να ρίχνετε λάδι στη φωτιά…»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη στην Ολομέλεια, όταν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να «ξεσπάει» στο ΚΚΕ.

Αρχικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης κατήγγειλε ότι αστυνομικές δυνάμεις, παρεμπόδισαν τον γενικός γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, τους βουλευτές και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που συμμετείχε στις εκδηλώσεις στα Προπύλαια για το Πολυτεχνείο και έγιναν συλλήψεις.

Ζητάμε είπε ο βουλευτής «εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τους διαδηλωτές μιας ειρηνικής διαδήλωσης» και προσέθεσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ντροπή να γυρίζετε τη χώρα σε μαύρες εποχές. Το ΚΚΕ θυμίζει τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου “ετούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του” … το ΚΚΕ θα συνεχίσει να μάχεται για την απαλλαγή και τη λύτρωση του λαού από την καπιταλιστική σκλαβιά, τη δικτατορία του κεφαλαίου … Η κυβέρνηση αντί να δρα αλ καρτ και να στέλνει τα ΜΑΤ στους δρόμους τρομοκρατώντας τον λαό, να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία καθηγητές στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, ελεγκτές στους χώρους δουλειάς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης με παρέμβασή του ζήτησε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν την όξυνση της έντασης και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι προσαχθέντες, σημειώνοντας ότι από το πρωί όλες οι εκδηλώσεις, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ και του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, ήταν ειρηνικές και τηρώντας πλήρως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι διαδηλωτές αλλά οι 6.000 αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί από όλη τη χώρα για τα μέτρα αστυνόμευσης. Σταματήστε να ρίχνετε λάδι στη φωτιά…», σημείωσε…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την «απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας, τη χρήση κρότου λάμψης και τον προπηλακισμό βουλευτών του κόμματος στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια, όπου τηρούνταν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Απαιτούμε είπε «εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ στα Προπύλαια χωρίς εντάσεις, τραμπουκισμούς, βία και αστυνομοκρατία».

Επίσης, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι «είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλάει για προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής του συνωστισμού στις εκδηλώσεις όταν υπάρχει η επίσημη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, για συνωστισμό μέσα από την επιστράτευση που έχει κάνει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, και μάλιστα όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες οι αστυνομικοί είναι πλάι- πλάι και συνωστισμένοι στους δρόμους της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε ότι «είναι γνωστό πως η κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας αυτή ελέγχεται από την παρούσα η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Τόνισε πως «η κυβέρνηση αυτή, δεν υιοθετεί ούτε την υπέρμετρη βία ούτε την κατάχρηση της εξουσίας» και κατέστησε σαφές ότι «αυτά τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν μόνο για υγειονομικούς λόγους».

Ο κ. Μποουκώρος σημείωσε ότι ακόμα δεν γνωρίζει για τα επεισόδια στα οποία αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ «καθώς συμβαίνουν μάλλον αυτή την στιγμή», υπογραμμίζοντας πως όμως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Εγώ, είπε, «αντιλαμβάνομαι την πρόθεση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν τη σημερινή επέτειο, αλλά δεν δέχομαι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας κουνάει το δάκτυλο, όταν αυτό απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τέως Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα για δύο ολόκληρες ημέρες» ενώ αναφέρθηκε και στην συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων που εκδόθηκε λέγοντας ότι «μέχρι χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για αντισυνταγματική απαγόρευση επειδή η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών, ένα συνδικαλιστικό όργανο χωρίς μάλιστα να συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση. Από χθες όμως, που το αρμόδιο δικαστικό όργανο, το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι συνταγματική αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δεν ακούμε τίποτα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας».

Στον σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των έκτακτων συνθηκών αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...