Πολύ χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών υγειονομικών – Στο 44% στον «Άγιο Ανδρέα» Πάτρας (video)

Στην αποκάλυψη ότι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έχει εμβολιαστεί μόλις το 44% από τους συνολικά 1.300 εργαζόμενους ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένα ποσοστό της τάξης του 60%, προέβη ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, για να πάρει ωστόσο την απάντηση από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στον Άγιο Ανδρέα ότι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, το ποσοστό είναι περίπου στο 50% εξαιτίας των διαδικασιών κι όχι της απροθυμίας των εργαζομένων. 

«Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν θα εμβολιαστούν… Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα», τόνισε αρχικά ο κ. Καρβέλης και συνέχισε:

«Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιάστηκαν».

«O Άγιος Ανδρέας δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στον εμβολιασμό κυμαίνονται κοντά στο 50%» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας», Κώστας Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό, άνοιξε πλατφόρμα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η πλατφόρμα» ανέφερε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, έχουν γραφτεί στη λίστα υγειονομικοί, αρνητές δεν υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση γίνεται εμβολιασμός μόνο για τη δεύτερη δόση» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Καρβέλης διέψευσε ότι υπήρξε πλατφόρμα, αναφέροντας ότι υπήρξε απλώς κατάσταση που εγγράφονταν οι εργαζόμενοι για να κλειστούν τα ραντεβού και να γίνει η ανάλογη προμήθεια των εμβολίων. «Βεβαίως δεν ήταν μόνο για μια μέρα» επισήμανε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Μεγάλη διασπορά στα νοσοκομεία

Σε μεγάλη δοκιμασία βρίσκεται η Πάτρα μετά την εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, τη δική του μάχη δίνει το 9χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου με βαριάς μορφής πνευμονία ως επιπλοκή από τον κορονοϊό. Η μητέρα του παιδιού είναι θετική στη βρετανική μετάλλαξη.

Για την κατάσταση του παιδιού, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Πάτρας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γιατρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Κώστας Δραγώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγώτη αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ένας άνθρωπος είναι διασωληνωμένος.

Ακόμα, όπως είπε, τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου θα κλείσουν από Δευτέρα, καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα ακόμα και μέσα στο χειρουργείο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...