Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τον Αλεξέι Ναβάλνι – Γιατί κατηγορείται ο επικριτής του Κρεμλίνου (video)

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο επικριτής του Κρεμλίνου και πολιτικός της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου Σιμονόφσκι της Μόσχας.

Ειδικότερα, η ποινή φυλάκισης σε 3,5 χρόνια με αναστολή που του είχε επιβληθεί το 2014 για την υπόθεση «Yves Rocher» μετατράπηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Ο Ναβάλνι θα παραμείνει, ωστόσο, στη φυλακή μικρότερο διάστημα, και συγκεκριμένα για 2 χρόνια και 8 μήνες, καθώς για αρκετούς μήνες βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και η περίοδος αυτή θα συμψηφισθεί με την ποινή που του επιβλήθηκε. Είναι η πρώτη φορά που ο Ναβάλνι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο δικηγόρος του Ναβάλνι δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου απηύθυναν έκκληση για νέες διαμαρτυρίες στο κέντρο της Μόσχας, το οποίο όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχει αποκλεισθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο μεταξύ ο ιστότοπος «OVD-info» ανακοίνωσε ότι την Τρίτη (02/02) συνελήφθησαν έξω και πέριξ του δικαστηρίου περισσότερα από 300 άτομα.

Εντωμεταξύ, χάος προκλήθηκε στη Ρωσία κατά τις έντονες διαδηλώσεις την Κυριακή 31/1, με την αστυνομία να προχωρά σε περισσότερες από 5.300 συλλήψεις διαδηλωτών, οι οποίοι παρά το σφοδρό κρύο και την απειλή προσαγωγής τους, βγήκαν για δεύτερο σαββατοκύριακο στους δρόμους υπέρ του Ναβάλνι. Μία εβδομάδα νωρίτερα, περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά στις διαδηλώσειςπου έγιναν το Σάββατο (23/01) στη Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι με αίτημα να αφεθεί ελεύθερος από τις ρωσικές αρχές.

Μάλιστα, το ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο ύψους 219,5 ευρώ στην Γιούλια Ναβάλναγια, την σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, για συμμετοχή στις διαδηλώσεις αυτές, που δεν είχαν λάβει άδεια από τις αρχές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...