«Πνίγηκε» ξανά η Χερσόνησος – Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις διάσωσης στην Κρήτη (video)

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Κρήτη, όπως είχαν προειδοποιήσει η Πολιτική Προστασία και η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100 και οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

paralia-stalida

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά, το Κουτουλουφάρι και οι Γούρνες. Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο.

anal-5

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

koytoyloyfari

Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία.

Ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις με τη Χερσόνησο να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της διάρκειας και της έντασης των βροχοπτώσεων που σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος δημιούργησαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις από το πρωί.

Ανάλογες εικόνες και στο Καστέλι Πεδιάδος, με την βροχή να έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα αλλά και κατολισθήσεις στους δρόμους.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

koytoyloyfari-2

Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο

Ο Δήμος Φαιστού αντέδρασε άμεσα στην κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, κλείνοντας το βράδυ της Δευτέρας όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο.

Έκτακτη ενημερωτική ανακοίνωση Οροπεδίου Λασιθίου:

1. Να είστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στις μετακινήσεις σας.
2. Να ΜΗΝ ΔΙΕΡΧΕΣΤΕ από το οδικό δίκτυο εντός του ΚΑΜΠΟΥ του Oροπεδίου Λασιθίου.
3. Ο επαρχιακός δρόμος από Οροπέδιο Λασιθίου προς Κράσι παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟΣ.
4. Να ΜΗΝ διέρχεστε από ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ διαβάσεις και σημεία όπου έχουν εκδηλωθεί ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ φαινόμενα.
5. Να προσέχετε για τυχόν ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου.
6. Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

analipsi

Τι αναφέρει η Πολιτική Προστασία:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Πηγή: ΑΠΕ, cretapost.gr, cretalive.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...