Πληθαίνουν τα «κορονο-πάρτι» μέσω Airbnb στη Θεσσαλονίκη κάτω από τη… μύτη των ιδιοκτητών

Τα παράνομα πάρτι έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη. Παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και ενώ επικρατεί συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ενοικιάζουν σπίτια και βίλες μέσω Airbnb στη συμπρωτεύουσα για τη διεξαγωγή «κορονοπάρτι».

Όλα αυτά, παρόλο που από τις 20 Αυγούστου 2020 η Airbnb ανακοίνωσε την παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των «κορονοπάρτι» βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων σε διοργανωτές και συμμετέχοντες για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Το πιο πρόσφατο περιστατικό που ήρθε στην επιφάνεια, αφορά στο πάρτι γενεθλίων μιας κοπέλας στις 24/1.

Δεν γίνονται αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, εξήγησε στο ThessToday.gr, ότι τα πάρτι πραγματοποιούνται συχνά κάτω από τη μύτη των ιδιοκτητών, καθώς τις περισσότερες φορές οι οι παραβάτες μισθώνουν το σπίτι λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους εκεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει καν η διαπροσωπική επαφή με τον διαχειριστή του ακινήτου. Κατά συνέπεια, δεν αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του πελάτη.

«Ξέρουμε ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια και βίλες. Στις βίλες είναι διαφορετική η εικόνα καθώς από πίσω υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και όχι απλοί ιδιώτες. Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να ξέρει ότι ο υποψήφιος πελάτης του σκοπεύει να κάνει πάρτι και σε πολλές περιπτώσεις το booking είναι στιγμιαίο», επεσήμανε ο κ. Χίου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο πελάτης πάει στο σπίτι, παίρνει τα κλειδιά και δεν βλέπει τον διαχειριστή του ακινήτου».

Πρόστιμα «φωτιά»

Σύμφωνα με τον ίδιο πολλές φορές τα πρόστιμα που αγγίζουν έως και τις 5.000 ευρώ, μπορεί να βεβαιωθούν και στους διαχειριστές των ακινήτων, με τις παράνομες δραστηριότητες των ενοικιαστών τους να συμβαίνουν εν αγνοία τους.

«Συνήθως δεν διαλέγουν μέρα, δεν είναι όπως πριν από τον κορονοϊό που το τριήμερο του Σαββατοκύριακου είχε την τιμητική του. Πλέον και σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να κάνει κρυφά πάρτι σε Airbnb, αλλά είναι εύκολο να βγει στην επιφάνεια», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων.

Πηγή: ThessToday.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...