Πληροφορίες συνδέουν τον νέο τραπεζίτη του Ερντογάν με τη… μαφία – Τι αποκάλυψε το Nordic Monitor

«Αιχμές» εναντίον του Σαχάπ Καβτσίογχου, του 54χρονου που διόρισε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας στις 20 Μαρτίου, απολύοντας τον προκάτοχό του, διατύπωσε ο Οζκάν Κουρτ, μέλος του εθνικιστικού κόμματος «ΜΗΡ», που βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα κατηγοριών για σοβαρά αδικήματα.

Τόσο ο Κουρτ όσο και ο Καβτσίογλου κατάγονται από την Μπαϊμπούρτ, μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Τουρκία. Όπως αναφέρει το site Nordic Monitor, ο Κουρτ, ο οποίος διηύθυνε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια, φέρεται να είχε διασυνδέσεις με μια παράνομη νεο-εθνικιστή οργάνωση που βρίσκεται πίσω από… φόνους και άλλες παράνομες πράξεις.

Καταδικάστηκε, έκτισε μέρος της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος με αμνηστία από την κυβέρνηση Ερντογάν. Έχει ιδρύσει μια δική του επιχείρηση που καταπιάνεται με διάφορες δραστηριότητες, από κατασκευές έως οργάνωση εκδηλώσεων.

Όπως κατέθεσε ο Κουρτ στην αστυνομία τον Ιανουάριο του 2010, ο Καβτσίογλου ξέπλενε χρήματα για μία οργάνωση που διοικούνταν από στελέχη της μαφίας και του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος. Η οργάνωση φέρεται να μαγνητοσκοπούσε τις προσωπικές στιγμές επιχειρηματιών σε ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και καζίνο προκειμένου να τους εκβιάζει για οικονομικά ανταλλάγματα.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Κουρτ, ο Καβτσίογλου διαχειριζόταν επίσης τα χρήματα που έκαναν «δωρεά» στην οργάνωση επιχειρηματίες όπως ο Κουρτ και ο Μπεντρετίν Νταλάν, ο οποίος επίσης είχε διωχθεί ποινικά και εγκατέλειψε την Τουρκία, επέστρεψε όμως μετά τον νόμο περί αμνηστίας του Ερντογάν.

Όλα αυτά, ενώ συνεχίζονται, οι αναταράξεις στην οικονομία της γειτονικής χώρας, με την αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κρiτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κινήσεις του και να ζητάει εκλογές.

Τη Δευτέρα (22/03) η λίρα έφτασε να υποτιμάται κατά 15%, αλλά πριν κλείσει η ημέρα οι απώλειες περιορίστηκαν στο 8,4%. Οι οικονομολόγοι συνεχίζουν να είναι, ωστόσο, ανήσυχοι και σήμερα μιλούν για «συναλλαγματική κρίση». Περίπου στα επίπεδα της Δευτέρας συγκρατήθηκε η λίρα την Τρίτη (23/03), σημειώνοντας μία μικρή μόνο μείωση 1,1% στις 4 ώρα Τουρκίας έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

(Πληροφορίες: real.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...