«Πλήρης δικαίωση» Φίλη για την τηλεκπαίδευση και τις διαρροές προσωπικών δεδομένων

Για πλήρη δικαίωσή του σε ό,τι αφορά αναφορά που είχε καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τον περασμένο Ιούνιο υποστηρίζοντας ότι η τηλεκπαίδευση γίνεται στο πόδι και υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων, κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης με ανάρτησή του στο facebook.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μνημονεύει τόσο τη στάση του υπ. Παιδείας και της κυρίας Κεραμέως που μιλούσε για «πρωτοφανές φιάσκο Φίλη» όσο και των φίλα προσκείμενων προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η ανάρτηση του κ. Φίλη

Πλήρης η δικαίωση από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

===

Πριν λίγες μέρες ενημερώθηκα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τύχη της αναφοράς που είχα καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με διαρροή δεδομένων στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Ίσως θυμάστε ότι είχα καταθέσει τα στοιχεία στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης κοινοβουλευτικής μου ερώτησης. Κατόπιν όμως είχα κάνει και σχετική αναφορά στην αρμόδια Αρχή.

Η απάντησή της αποτελεί πλήρη δικαίωση, όχι προσωπική μόνο, κυρίως όσων είχαν επισημάνει ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση στο πόδι. Ήταν πολλοί αυτοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικαλιστές. Απορρίπτει λοιπόν η Αρχή πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργείου.

Διαβάστε με κλικ εδώ (https://www.news247.gr/…/pos-archi-prostasias-dedomenon…) το πολύ καλό και κατατοπιστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου, στο οποίο περιλαμβάνεται και σχετική δήλωσή μου. Περιέχει επίσης όλα τα έγγραφα.

Θυμίζω όμως τι είχε δηλώσει την ίδια μέρα η κα Κεραμέως, γιατί η απάντηση, ύφος και περιεχόμενο, δείχνει πολλά: «Πρωτοφανές φιάσκο η καταγγελία Φίλη, άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση για κάθε λύση ψάχνει ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητά έναν ανύπαρκτο εχθρό». Δεν το σχολίασα επί 9 μήνες αυτό. Εφόσον εμπιστεύτηκα την Αρχή, έκανα υπομονή. Και ήρθε τώρα η πλήρης επιβεβαίωση.

Δεν είχα σχολιάσει ούτε τους αρθρογράφους και σχολιαστές των φιλικών στη ΝΔ Μέσων, που μετά το συμβάν, συντασσόμενοι πλήρως και άκριτα με την υπουργό, λοιδορούσαν την Αριστερά για «τεχνοφοβία». Θα περιμένω τώρα το νεότερο σχολιασμό τους 😀.

Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν και παραμένει τεράστιος. Εκείνη η διαρροή ήταν (συγκριτικά) μια «χαραμάδα». Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2020, εκδόθηκε η γνωμοδότηση της Αρχής για το συνολικό πρόβλημα διαρροής δεδομένων μέσω της πλατφόρμας της Cisco, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ασφαλείας GDPR.

Eδώ και καιρό ζητάμε (όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ) να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση με την Cisco. Η υπουργός Παιδείας συστηματικά το αρνείται, παρανόμως. Γεγονός που μας ανάγκασε να καταθέσουμε νέα επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...