Πλημμύρες και αποκλεισμένοι κάτοικοι από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα (video)

Δεκαπέντε περίπου κάτοικοι του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα βρίσκονται αποκλεισμένοι χωρίς ωστόσο να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο σύμφωνα με το Δήμαρχο Αργιθέας Α. Στεργίου.

Αυτό συνέβη εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 9/12 λόγω της κακοκαιρίας στον προσωρινό δρόμο που κατασκευάστηκε μετά τις πλημμύρες από τον «Ιανό» στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλήματα παρατηρούνται ακόμα στο δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό του Μεσοβουνίου όπου έχει δοθεί πρόσβαση προσωρινά από άλλο δρόμο (από Καρυά), ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

«Η στάθμη του νερού δεν επιτρέπει την αποκατάσταση»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στεργίου:

«Δυστυχώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκ νέου πρόβλημα στον προσωρινό δρόμο για το Λεοντίτο και στον δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό Μεσοβουνίου (στη γέφυρα).

Σχετικά με την περίπτωση του Λεοντίτου, από το πρωί, σε συνεργασία με την Π.Ε. Καρδίτσας, επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις ωστόσο η στάθμη του νερού δεν επιτρέπει στους χειριστές να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση της ζημιάς. Σημειωτέον, πως ακόμα τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και δυσχεραίνουν τις όποιες προσπάθειες.

Μια πρώτη εκτίμηση στην παρούσα φάση είναι πως η προσβασιμότητα θα ανακτηθεί στα επόμενα 2-3 24ωρα, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένοι 15 περίπου κάτοικοι στο χωριό, χωρίς κανένας να διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Αναφορικά με το Ζερβό Μεσοβουνίου, έχει δοθεί προσωρινή πρόσβαση από άλλο δρόμο από την Καρυά (οικισμός Παλαιοχωράκι). Υπάρχει επίσης βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σημείο και προσπαθούμε να συμβάλλουμε με γεννήτρια.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Λεοντίτου Λάμπρο Καραμπίνη και τον Πρόεδρο Μεσοβουνίου Γιώργο Θάνο, καθώς και με τους περισσότερους κατοίκους.

Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη, έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική) και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία αλλά θα είμαστε συνεχώς δίπλα στους κατοίκους τις επόμενες ώρες σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει κάποιο καινούριο πρόβλημα, καθώς Δήμος και Π.Ε. Καρδίτσας, αντιμετώπισαν τις έως τώρα βροχοπτώσεις. Για οτιδήποτε προκύψει, είμαστε στη διάθεση όλων».

Φωτογραφίες: Karditsalive.net

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...