Πιθανές οι επιπλέον κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία «εφόσον χρειαστεί» – Τι αναφέρει το προσχέδιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευρύνει τον κατάλογο των ατόμων και των επιχειρήσεων από την Τουρκία που θα υποστούν κυρώσεις για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητήθηκε την Τετάρτη 9/12 σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, θα υπάρξει διεύρυνση, αλλά όχι και σκλήρυνση των κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Οι ζυμώσεις για τη δισέλιδη δήλωση συνεχίζονται, με διπλωμάτες να λένε στο Reuters ότι η Ελλάδα και η Κύπρος εκτιμούν ότι τα βήματα αυτά δεν είναι αρκετά.

Μάλιστα, το πρακτορείο, επικαλούμενο Ευρωπαίους διπλωμάτες, υποστηρίζει πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ότι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος.

Εφόσον συμφωνηθεί, η ΕΕ θα προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής, όπως αναφέρει το προσχέδιο.

«Πυρά» Ερντογάν

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ΕΕ «δεν έχει ποτέ φερθεί με εντιμότητα ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...