Πιερρακάκης για εμβολιασμό: Η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (video)

Για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί»

«Είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρρυθμίες στη διαδικασία. Θα κριθούμε ως προς το πόσο γρήγορα θα τις θεραπεύουμε. Γιατί αυτό αφορά πολλαπλά συστήματα και χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο είναι εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί» ανέφερε στο Mega.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα είναι διαθέσιμες οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό.

«Φτιάξαμε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια επικοινωνίας για όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας» υποστήριξε, λέγοντας ότι εκτός από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, υπάρχουν και φυσικά κανάλια επικοινωνίας για τον κανονισμό των ραντεβού για εμβολιασμό μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ.

Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τα άτομα άνω των 85 χρόνων.

«Θα λάβουν προτεινόμενα ραντεβού που θα πρέπει να επιβεβαιώσουν. Αν δεν είναι επιθυμητά τα ραντεβού, χρησιμοποιούν άλλο κανάλι».

Στην άυλη συνταγογράφηση έχουν εγγραφεί σχεδόν 60.000 άνω των 85, ενώ συνολικά στην χώρα, οι άνω των 85 είναι περί το μισό εκατομμύριο.

«Οι άνω των 85 που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, ώρα, μέρος, εμβολιαστικό το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσουν αποστέλλοντας τον ίδιο κωδικό με αυτό που έστειλαν το μήνυμα» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Μπορεί να γίνει αλλαγή στο καθορισμένο ραντεβού;

Εάν κάποιος αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ραντεβού για εμβόλιο που του δόθηκε, όπως είπε ο υπουργός, δεν απαντάει στο μήνυμα και είτε μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω του φαρμακείου και του ΚΕΠ της γειτονιάς του επιλέγει νέο ραντεβού για να εμβολιαστεί, επιλέγοντας την ώρα, την περιοχή και το εμβολιαστικό κέντρο που προτιμά.

«Κάναμε την κατανομή των ραντεβού με βάσει τις διευθύνσεις που ο κόσμος έχει δηλώσεις στην άυλη συνταγογράφηση. Επειδή κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του ή κάπου αλλού, δώσαμε μια ευελιξία να μπορεί να επιλέξει το εμβολιαστικό κέντρο που θα πάει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται εκτός του τόπου κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο. «Δεν χρειάζεται να μετακινηθούν. Η πλατφόρμα σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις όποιο εμβολιαστικό κέντρο θέλεις».

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε, ότι θα δίνεται η δυνατότητα για αλλαγή του ραντεβού έως και 72 ώρες πριν.

«Τα ραντεβού ορίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα. Πόσα εμβόλια πάνε που. Δεν μπορεί να χάνουμε εμβόλια χωρίς λόγο. Μέχρι 72 ώρες πριν μπορείς να αλλάξεις το ραντεβού. Θα σου επιτρέπει το σύστημα να κλείσεις ξανά ραντεβού. Αλλά όχι άμεσα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που θα ανακοινώσουμε σήμερα. Ακριβώς για να μη κλειστούν άσκοπα ραντεβού».

Προσωπικά δεδομένα

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, που ανακύπτει από τους εμβολιασμούς.

«Το ότι φτιάχνονται συστήματα που συνολικά χρησιμεύουν στη διαδικασία του εμβολιασμού είναι δεδομένο. Δεν πρόκειται το κράτος να τα χρησιμοποιήσει. Το κράτος δεν πρέπει να ξέρει. Θα φτιάξουμε συστήματα που ο πολίτης θα μπορεί να εξάγει ο ίδιος πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε.

Τέλος, υποστήριξε ότι το πιστοποιητικό του εμβολιασμού «μας αφορά ως πολίτες. Ότι θέλουμε να έχουμε ένα πιστοποιητικό για πάσα χρήση. Πότε το κάναμε, ποιο εμβόλιο κάναμε. Το ποια θα είναι η χρήση έχει να κάνει με ευρωπαϊκές οδηγίες. Είναι κάτι που θα συζητηθεί πανευρωπαϊκά».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...