Πέθανε στα 82 του ο Χρήστος Παπαδόπουλος – Ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» της «Εταιρίας Δολοφόνων» (video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ένας από τους πιο ευφυείς, αλλά και πιο αδίστακτους εγκληματίες της σύγχρονης εποχής, που σόκαρε τη χώρα με τη δράση του την περίοδο 1981-1987.

Γεννημένος στα Φιλιάτα Πλάτανου Θεσπρωτίας, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ασχολήθηκε με τη δικηγορία, παντρεύτηκε, έκανε τρία παιδιά και θα μπορούσε να έχει μια φυσιολογική ζωή, καθώς έβγαζε καλά χρήματα, ζούσε άνετα και έφτασε να γίνει μέχρι και δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Όλα αυτά, όμως, δεν του ήταν αρκετά, όπως αποδείχθηκε το Πάσχα του 1987, όταν πια αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της «Εταιρίας Δολοφόνων», μιας εγκληματικής οργάνωσης που προέβη σε οκτώ δολοφονίες με απώτερο στόχο να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε ηλικία 51 ετών, ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε οκτώ φορές εις θάνατος και 25 χρόνια κάθειρξη για να αποφυλακιστεί τελικά το 2009 και να ασχοληθεί με φορολογικά, πριν ξαναοδηγηθεί στη φυλακή δύο χρόνια αργότερα με την κατηγορία της αρπαγής γυναίκας.

Εταιρία Δολοφόνων

Πρώτο θύμα της οργάνωσης ήταν η 65χρονη Λάουρα Πάντου που βρέθηκε νεκρή σε αλσύλλιο στο Κολωνάκι με τον θάνατό της να αποδίδεται σε τροχαίο δυστύχημα. Το δεύτερο θύμα ήταν η θεία της Πάντου, Έλλη Βεριοπούλου, που άφησε την περιουσία της σε 46 άτομα, ανάμεσα στα οποία οι δύο κόρες του Παπαδόπουλου.

Τρίτο θύμα η Φραγκουλάκη, μια γυναίκα που είχε μείνει τρεις φορές χήρα και βρήκε στον διάβα της ως γαμπρό τον Βασίλη Πλατανιώτη, ο οποίος ήταν βαλτός από τον Παπαδόπουλο. Η Φραγκουλάκη έχασε τη ζωή της από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι από τα χέρια της ανιψιάς της. Μέρος από την κληρονομιά πήγε και πάλι στα χέρια της συμμορίας.

Ακολούθησαν μια ξαδέρφη της Βεριοπούλου, η Ευθυμία Πρωτονοτάριου, ο Άγγελος Καλαφάτης, ο Σταμάτης Μπρουζάκης και τελευταίος ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Τυπάλδος.

Η διαθήκη του Τυπάλδου είναι αυτή που αλλάζει τη μοίρα της Εταιρίας Δολοφόνων. Το γεγονός ότι ο 84χρονος εμφανίζει 156 κληρονόμους και μέσα σε αυτούς βρίσκεται και κάποιος Νίκος Πέππας τον οποίο γνώριζε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, προκαλεί υποψίες στην οικογένειά του που αναθέτει σε ερευνητή να ψάξει τι συμβαίνει. Οι έρευνές του οδηγούν σε μεγάλο βαθμό στην αποκάλυψη της δράσης της συμμορίας του Παπαδόπουλου.

Ο ίδιος, κατά την ομολογία του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι οι πράξεις του είχαν και ιδεολογικό υπόβαθρο καθώς αντί να χαρούν τα χρήματα εύπορων ηλικιωμένων κάποιοι λίγοι πλούσιοι, αυτά μοιράζονταν σε πολλούς φτωχότερους ανθρώπους…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...