Πάτρα: Καταγγελίες για διασπορά κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – «Ξέφραγο αμπέλι»

Σοβαρότατες είναι οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας εν μέσω κορονοϊού που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διασπορά του ιού μέσα στον χώρο του νοσοκομείου και με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για «μπάχαλο».

Σύμφωνα με καταγγελία – κόλαφο της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αποκαλύπτει το patrastimes.gr, στο εν λόγω νοσοκομείο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί συνοδοί ασθενών θετικοί στον κορονοϊό, με την ιχνηλάτηση να έχει δείξει στη συνέχεια μόλυνση και των ίδιων των ασθενών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί τον Διοικητή «της 6ης ΥΠΕ που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορονοϊό», γράφει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και αποκαλύπτονται τα εξής:

«Στο επταόροφο κτίριο του Nοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στη Α παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και διπλανό θάλαμο. Μάλιστα η μία ασθενής 44χρονη μεταφέρθηκε στη κλινική κορονοϊού επιβαρύνθηκε η υγεία της διασωληνώθηκε και δεν τα κατάφερε έχασε τη ζωή της.
Θετικοί στο κορονοϊό βρέθηκαν και 4 συνοδοί ασθενών στους εν λόγω θαλάμους. Επίσης ένας γιατρός θετικός στη κλινική και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Καλούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορονοϊό. Με επιστολή τους το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει το μπάχαλο.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ».

Κραυγή αγωνίας και από τις νοσηλεύτριες, οι οποίες αναφέρουν σε επιστολή τους:

«Οι Νοσηλεύτριες της Α΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ, μια ακόμη ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ- ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ στην κατ΄ επανάληψιν δοκιμασία τους, όπου οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν…..
Αισθανόμαστε να αυτοτιμωρούμαστε στις βάρδιες της Παθολογικής, λέμε πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλος αυτός ο όγκος δουλειάς, είναι μεγάλος ο φόρτος εργασίας! ! Είναι στιγμές που σταματάει το μυαλό και όλα γίνονται μηχανικά, αφου σαν μηχανές και άψυχα ρομπότ δουλεύουμε να προλάβουμε το χρόνο, γιατί αυτός μας κυνηγάει συνεχώς.
Θα μας πειτε ήταν επιλογή σας να γίνεται νοσηλεύτριες, όμως δεν φανταστήκαμε ποτέ πως θα είμαστε νοσηλεύτριες με ικανότητες γραμματέα, τραυματιοφορέα, ασφάλειας νοσοκομείου, καθαρίστριας. γιατρού και ότι άλλο προκύψει. …..
Και ότι αυτό θα με ακολουθεί για τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής μας. .?
Δε μπορούμε να βλέπουμε συναδέλφους να δακρύζουν στο τέλος της βάρδιας από τη πίεση της δουλειάς, να προσπαθούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες και να αναγκάζονται να καλύψουν την ανυπαρξία άλλων συναδέλφων και όλα να τα δέχονται χωρίς να μιλάνε σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό!!!
Η εργασία μας είναι η μισή ζωή μας πρέπει να είναι ποιοτική και φυσιολογική και όχι σα να δουλεύουμε σε εργοστάσιο !!!!
Ότι έχουμε τόσους θετικούς, άλλοι 2 συνοδοί σήμερα, η διασπορά στο τμήμα είναι ξεκάθαρο ότι είναι μεγάλου βαθμού, οι συνοδοί συνεχίζουν να περνάνε ελεύθερα την είσοδο και εμείς χωρίς αντίδραση παθητικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τμήματος, μας ξεπερνάει!!!
Το ‘χουμε ξαναπεί…. Υπάρχει πρωτόκολλο γιατί ανησυχούμε;
Υπάρχει μεγάλη διασπορά, φωνάζαμε από πριν αλλά δεν μας υπολογίζει κανένας.
Δεν ακουγόμαστε πουθενά. Είμαστε εκεί μόνο για τις βάρδιες.
Πρέπει να πεθάνουμε; Ανευθυνότητα μεγάλη
Που είναι η Διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό?
Η αδιαφορία στο μεγαλείο της».

Με πληροφορίες από Patrastimes.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...