Πατούλης: Καθήκον μας η στήριξη της νέας γενιάς ιατρών

Στη συμβολική τελετή Απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους  πρωτεύσαντες  των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚ), συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ, και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κω, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Ο κ. Πατούλης εξήρε τη σημασία του ρόλου του Ιδρύματος για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας με έμβλημα τον Ιπποκράτη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΔΙΙΚ «για την τιμή προς τον Έλληνα πατέρα της Ιατρικής, του οποίου το πνεύμα σεβαστά διαδίδετε», όπως είπε, «στα ιερά χώματα που φιλοξένησαν την πιο αρχαία άσκηση της Ιατρικής πρακτικής του κόσμου».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών συνεχάρη τους επτά πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, εκ μέρους των οποίων συμβολικά ορκίστηκε στο Ασκληπιείο της Κω ο ένας εκ των αριστευσάντων, λόγω μέτρων προστασίας από την πανδημία, με τους υπόλοιπους έξι πρωτεύσαντες αποφοίτους να συμμετέχουν σε ζωντανή διαδικτυακή διασύνδεση.

Ο κύριος Πατούλης τόνισε ότι «αυτή την ώρα που η Υγεία της ανθρωπότητας δοκιμάζεται, αντικρίζουμε με δέος την σοφία του μεγάλου Έλληνα και Πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, ο οποίος, με βαθιά γνώση και διεξοδική ιατρική παρατήρηση είχε καταφέρει να περιορίσει τον λοιμό της Αθήνας και γι΄αυτό τιμήθηκε με το Χρυσό στεφάνι της πόλης».

«Είναι βαρύτιμη κληρονομιά και χρέος μας το brand name Ιπποκράτης» συνέχισε ο κ. Πατούλης, και πρόσθεσε:

«Αποτελεί ευρύτερο στόχο, η διάδοση της Γνώσης για τις Αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκράτειας Ιατρικής σε σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, σε φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων, ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, όπως και στους Ταξιδιώτες Υγείας.

Ως επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ, του ΙΣΑ, των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας το οποίο δημιουργήσαμε, αλλά και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, μπορώ να πω ότι έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτό τον στόχο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, συνεχάρη  το ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς και τον «δια βίου άριστο», όπως είπε, καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΙΙΚ, για την επιμονή, την αφοσίωση και τους άξιους αγώνες, «να διατηρηθεί ζωντανό το πολύτιμο κύτταρο της  Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Στην τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά κατά την τηλεδιάσκεψη της ημερίδας του ΔΙΙΚ, συμμετείχαν ο  Γενικός Γραμματέας  Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννη Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β. Αμερικής, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, Πρυτάνεις και κοσμήτορες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, και οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου. 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...