«Παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου» – Τι ζητά ο Κώστας Πάσσαρης

Λίγο πριν συμπληρωθούν 19 ολόκληρα χρόνια από τον αιματηρό επίλογο της δράσης του Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σκληρότερους κακοποιούς στην Ελλάδα, οι λογαριασμοί του με τη Δικαιοσύνη παραμένουν ανοιχτοί.

Ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, συζητήθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η Αίτηση Αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και των ποινών που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σχετικά τις δολοφονίες των αστυνομικών κλπ, κατά την αιματηρή απόδραση του από το νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό» το 2001. 

Η υπόθεση είχε αναβληθεί την 18 Νοεμβρίου 2020, καθώς παράγων της δίκης είχε επικαλεστεί στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Με την εν λόγω Αίτηση, ο Πάσσαρης ζητά την Αναίρεση της Απόφασης, ισχυριζόμενος , μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του καθώς δεν μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.

Η Δίκη πραγματοποιήθηκε, παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς οι περισσότερες από τις κακουργηματικές πράξεις της υπόθεσης βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Κρίσιμη απόφαση

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην πρόταση του, ζήτησε την Απόρριψη της Αίτησης Αναίρεσης. Αν αυτό υιοθετηθεί τελικά από το Δικαστήριο, οι ποινές που του επιβλήθηκαν μένουν ως έχουν (4 φορές ισόβεια και 49 χρόνια κάθειρξη).

Ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, εκπροσωπώντας ως πολιτική αγωγή την οικογένεια του δολοφονηθέντος αστυνομικού Διονυσίου Αλεβιζόπουλου, κατά την αγόρευση του ενώπιον του Αρείου Πάγου τόνισε για ποιο λόγο οι δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Πάσσαρη ουδέποτε έλαβαν χώρα, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης.

Κατά την άποψή του, ανεπίτρεπτα αυτήν τη στιγμή ο Πάσσαρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων. Τα πραγματικά και μόνα  θύματα σε αυτή την υπόθεση είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων, που επί σχεδόν 20 χρόνια ζουν με την απώλεια των δικών τους, ζητώντας με μεγάλη καθυστέρηση  δικαίωση  και δικαιοσύνη.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες.Κρίνεται δε, ως ιδιαίτερα σημαντική, διότι σε περίπτωση που η Αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η Δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...