Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη σκιά του κορονοϊού: Μπλόκα και χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Χιλιάδες αστυνομικοί θα αλλάξουν χρόνο… στους δρόμους, καθώς οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τόσο σε βασικές οδικές αρτηρίες όσο και σε γειτονιές και σε πλατείες για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από τις 22:00 έως τις 5 το πρωί.

Όπως μετέδωσε το Open TV στην Αττική, έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα» ενώ άλλα 5 μπλόκα θα πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους δρόμους θα βρίσκονται πάνω από 4.000 αστυνομικοί, ενώ θα επιστρατευθούν και τα drone της αστυνομίας. 

Παράλληλα, μηχανές της ΔΙΑΣ και περιπολικά θα διέρχονται δρόμους σε γειτονιές, πραγματοποιώντας και αυτοί ελέγχους.

Σύνταγμα λίγες ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00 ώστε να εντοπίσει όσους ξενύχτησαν σε… κορονοπάρτι. 

Όσοι κυκλοφορούν αυτές τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, π.χ. για εργασία, καθώς ο κωδικός 6 δεν ισχύει για επιστροφή από ρεβεγιόν τα ξημερώματα.

Τα μέτρα που ισχύουν την Πρωτοχρονιά

Πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, επιτρέπονται μετακινήσεις με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, και σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.

Στα αυτοκίνητα επιτρέπεται να επιβαίνουν ταυτόχρονα έως δύο άτομα. Εξαιρούνται τα ανήλικα τέκνα οικογένειας ή εάν μεταφέρεται κάποιο τρίτο άτομο που χρήζει ανάγκης. Να σημειωθεί ότι ειδικά για Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς επιτρέπεται να επιβαίνουν περισσότερα άτομα στο αυτοκίνητο, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι πιστοί που θα θελήσουν να βρεθούν στις εκκλησίες θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες, δηλαδή κάτω μέγιστο αριθμό 25 ατόμων για τους ιερούς ναούς και 50 για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Στο Σύνταγμα λίγες ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετακινήσεις εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός νόμου απαγορεύονται, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...