Παραμονή Πρωτοχρονιάς με αυξημένη κίνηση – Τρέχουν για τα τελευταία ψώνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (video)

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να αγοράζουν τα τελευταία απαραίτητα τόσο για το αποψινό ρεβεγιόν, στο οποίου έχει βάλει τη «σφραγίδα» του φέτος ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα, όσο και για την αυριανή ημέρα.

Στην Αθήνα η Ερμού είναι κατακλυσμένη από κόσμο που κάνει τα ψώνια του και αγοράζει τα δώρα της τελευταίας στιγμής, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στον Πειραιά.

Δείτε φωτογραφίες από τη Eurokinissi από την Ερμού:

Αυξημένη κίνηση και στον Πειραιά:

Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και στη Θεσσαλονίκη

Μειωμένη μεν, αναμενόμενη δε, χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της υπαίθριας αγορά «Καπάνι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την κίνηση των καταναλωτών για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, ο βροχερός καιρός που επικρατούσε νωρίς το πρωί, ίσως ήταν η αιτία που στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρατηρήθηκε μεν αυξημένη κίνηση, όχι όμως σε επίπεδα παραμονής πρωτοχρονιάς, προ κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Συλλόγου των επαγγελματιών της αγοράς, Άρη Ανδρεάδη, η κίνηση στο Καπάνι της περίοδο των εορτών καταγράφεται μειωμένη σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, κατά 20%-30% στα κρέατα και κατά 45% και πλέον στα άλλη είδη, όπως μαναβική και καταστήματα με ξηρούς καρπούς.

Βέβαια, όπως έσπευσε να επισημάνει οι καταναλωτές ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι, χωρίς να κάνουν υπερβολές, αφού λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού οι συναθροίσεις που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος απαγορεύονται.

Τι ισχύει αναλυτικά για σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια και click away

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και για τη μετάβασή απαιτείται ο κωδικός 2 στο 13033. Μέχρι τις 8 το βράδυ επίσης θα μπορούμε να παραλάβουμε τις click away αγορές από όλα τα καταστήματα.

Για τα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ και θα στείλουμε κωδικό 2 στο 13033.

Όσον αφορά τη μετακίνηση για ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για σήμερα παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο στο τραπέζι θα καθίσουν δύο το πολύ οικογένειες έως 9 άτομα συνολικά και μάλιστα οι ίδιες που έφαγαν μαζί και τα Χριστούγεννα.

Απαραίτητη είναι η αποστολή μηνύματος και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν, όπως τόνισε χθες την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιανουαρίου 2020 τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

  • το ονοματεπώνυμο του,
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις το βράδυ 22:00-05:00

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτάθηκε κατά μία ώρα και ισχύει πλέον από τις 22:00 έως τις 5:00.

Υπάρχουν μόνο τρεις λόγοι που μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις συγκεκριμένες ώρες και αυτοί είναι για εργασίαυγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Συγκεκριμένα:

  • Με τον αριθμό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον αριθμό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
  • Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...