Παραμένει στη φυλακή ο Οσμάν Καβαλά στην Τουρκία – «Το δικαίωμά μου να ζω με ελευθερία υφαρπάχτηκε»

Το γεγονός ότι η ελευθερία του έχει «υφαρπαχθεί» στη βάση «πλασματικών» κατηγοριών, υποστήριξε ο επιχειρηματίας και μαικήνας Οσμάν Καβαλά, γνωστή προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, κατά την εμφάνισή του την Παρασκευή (5/2) και πάλι ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενος για φερόμενη εμπλοκή σε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο Καβαλά κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στο πλαίσιο μιας δίκης για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης», σχετικά με φερόμενη ανάμιξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, καθώς και για «πολιτική κατασκοπία».

Μετά το τέλος της δεύτερης ακροαματικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη, το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση ο Καβαλά, που έχει προφυλακιστεί από τον Οκτώβριο του 2017, και να συγχωνεύσει την υπόθεση αυτή με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία για τον φερόμενο ρόλο του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013.

Εφετείο της Κωνσταντινούπολης είχε ακυρώσει στις 22 Ιανουαρίου την απαλλαγή του Καβαλά, η οποία είχε αποφασισθεί τον Φεβρουάριο του 2020, από τις κατηγορίες για υποστήριξη στις διαδηλώσεις αυτές, που είναι γνωστές ως κίνημα Γκεζί, διατάσσοντας νέα δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Μαΐου.

«Για 39 μήνες κτατούμενος χωρίς διακοπή στη βάση πλασματικών κατηγοριών»

«Το δικαίωμά μου να ζω με ελευθερία υφαρπάχτηκε» δήλωσε την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου) ο Καβαλά στους δικαστές, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη φυλακή του Σιλιβρί, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται. «Είμαι κρατούμενος εδώ και 39 μήνες χωρίς διακοπή στη βάση πλασματικών κατηγοριών», πρόσθεσε.

Ο Καβαλά εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος του, με ΜΚΟ να εκτιμούν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα προκειμένου να εκφοβίσει την κοινωνία των πολιτών.

Γεννημένος στο Παρίσι και ηλικίας 63 ετών, ο Καβαλά είναι μια προσωπικότητα που απολαμβάνει τον σεβασμό της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία. Είναι κυρίως γνωστός για την υποστήριξή του σε πολιτιστικά πρότζεκτ που αφορούν τα δικαιώματα μειονοτήτων, την κουρδική υπόθεση και τη συμφιλίωση Αρμενίας-Τουρκίας.

Ο Ερντογάν περιγράφει συχνά τον Καβαλά ως «εκπρόσωπο στην Τουρκία» του Αμερικανού ουγγρικής καταγωγής εκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, που είναι μαύρο πρόβατο για πολλά αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο.

Επανήλθε σήμερα κατηγορώντας τη σύζυγο του Καβαλά, Αϊσέ Μπουγκρά, ότι περιλαμβάνεται στους «ταραχοποιούς» οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, βρίσκονται πίσω από τις φοιτητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την Τουρκία εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, μετά τον διορισμό ενός πρύτανη προσκείμενου στην εξουσία ως επικεφαλής ενός περίβλεπτου πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

«Η σύζυγος αυτού του εκπροσώπου του Σόρος στην Τουρκία, του Οσμάν Καβαλά, περιλαμβάνεται επίσης στους προβοκάτορες στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να πυροδοτήσουν ταραχές στη χώρα μας», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...