Παππάς: «Ανεμελιά» και ψέματα από Μητσοτάκη-Καραμανλή για ΜΜΜ και υποδομές

Κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με αφορμή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ασκεί ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή B3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής συνεχίζουν «ανέμελοι». Παραμένουν εγκληματικά αδρανείς, προκλητικά ψεύτες» αναφέρει ο κ. Παππάς και συνεχίζει: «Στις Μεταφορές, το «κάναμε ό,τι μπορούσαμε» του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβει ότι:

-Ευθύνονται για το πρωτοφανές μπάχαλο στις αστικές συγκοινωνίες, για τους συνωστισμούς και την εξάπλωση της πανδημίας. Δεν ενίσχυσαν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, άφησαν δεκάδες λεωφορεία και τρόλεϊ στα αμαξοστάσια να περιμένουν μικροεπισκευές και οδηγούς.

-Επιδεικνύουν επιτελική υστεροβουλία. Ακύρωσαν τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απένταξαν την προμήθεια 92 οχημάτων από το ΠΕΠ Αττικής. Προχωρούν σε ασύμφορες συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ, εξαγγέλλουν πάλι και πάλι τα 300 νέα λεωφορεία που θα αναμένουμε για καιρό.

Ψεύδονται, λέγοντας ότι στην Αθήνα παρέλαβαν μόνο 850 λεωφορεία και τρόλεϊ, αναφερόμενοι στα δρομολόγια της θερινής περιόδου του 2019. Σύμφωνα με την τηλεματική, μέσα στο 2020 έκαναν δρομολόγια 1.539 λεωφορεία και τρόλεϊ.

-Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, δεν παρέλαβαν μόνο 230 λεωφορεία, αλλά 330. Οι ίδιοι τα αύξησαν σε 350, με κάτι «σαπάκια» από τη Λειψία που πιάνουν φωτιά στις ανηφόρες και κάποια οχήματα ιδιωτών.

«Μαγείρεψαν» τη σειρά κατάταξης επιτυχόντων και επιλαχόντων οδηγών και μηχανικών στις αστικές συγκοινωνίες, αναρτώντας δύο φορές τις λίστες με διαφορετικά κάθε φορά αποτελέσματα. Οι προσλήψεις καθυστερούν δραματικά».

Αναφορικά με τις υποδομές, τονίζει ότι «το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι εγκληματικές καθυστερήσεις.

Έχουν «παγώσει» τα μεγάλα έργα υποδομής, που εκκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ΒΟΑΚ (σ.σ.: τώρα γυρνούν στον δικό μας σχεδιασμό), ο Ε65, η Πατρών-Πύργου, το μετρό Θεσσαλονίκης, η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας.

Στερούν από τη χώρα την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της οικονομίας, που θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την εισροή εσόδων στα δημόσια ταμεία, την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου αποθέματος υποδομών».

«Σε τόσο κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την οικονομία, η αδράνεια και τα ψέματα των Μητσοτάκη-Καραμανλή τους καθιστούν επικίνδυνους», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...