Παπαευαγγέλου: Μείωση κρουσμάτων σε 15 ημέρες με τήρηση μέτρων – «Δεν θα μειωθούν άμεσα ασθενείς σε ΜΕΘ» (video)

Τα κρούσματα τις επόμενες 15 ημέρες αν τηρήσουμε τα μέτρα θα μειωθούν, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Βάνα Παπαυαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, η οποία ανακοίνωσε 1.490 νέα κρούσματα, 41 θανάτους και 239 διασωληνωμένους στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ήδη, όπως τόνισε, βλέπουμε μια μείωση στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες που είχαν μπει σε καθεστώς lockdown λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η ίδια, ωστόσο, επεσήμανε ότι παρόλο που θα ακολουθήσει μείωση νοσηλευόμενων, δεν θα δούμε σύντομα άμεσα αποτελέσματα σε ασθενείς σε ΜΕΘ, καθώς η νοσηλεία σε ΜΕΘ διαρκεί δύο εβδομάδες. Μάλιστα η αύξηση νοσηλειών σε ΜΕΘ αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η καθηγήτρια έκανε έκκληση στους Αθηναίους που έφυγαν προς επαρχία να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές της Ελλάδας που δεν είχαν πρόβλημα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό στην Αττική.

Η ίδια έκανε έκκληση στους γονείς να μην παραλείπουν τις επισκέψεις στον παιδίατρο καθώς και τα απαραίτητα εμβόλια στα παιδιά τους.

Μαγιορκίνης: Φως το τούνελ το εμβόλιο – Με εκρηκτικές δυνατότητες η πανδημία

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφορικά με τα καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer, είπε πως έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο να διανύσουμε, καθώς και ότι το εμβόλιο αποτελεί φως στο τούνελ, όμως η επιδημία έχει εκρηκτικές δυνατότητες και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Συνέστησε υπομονή μέχρι τον εμβολιασμό, ενώ τόνισε πως η επάνοδος στην πραγματικότητα θα γίνει σταδιακά.

Είπε ακόμα ότι η στη χώρα η πανδημία βρίσκεται σε εκθετική αύξηση, με επιβάρυνση στις βόρειες περιοχές, όπου εκεί παρατηρείται και μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο επίκουρος καθηγητής ανέφερε πως η ψαλίδα ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες 19-39 και 40-65 έχει κλείσει με 400 νέες διαγνώσεις ανά εκατομ. σχετικού πληθυσμού, ενώ οι 65+ παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση. Οι διαγνώσεις στην ομάδα 1-18 παραμένουν σταθερές.

Κοντοζαμάνης: Το εμβόλιο της Pfizer στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Ευρώπη

Η Ελλάδα θα έχει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ακόμα πως η ΕΕ διαπραγματεύεται την προμήθεια εμβολίων.

«Η συμφωνία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα είναι η 4η συνολικά. Θα έχουμε το εμβόλιο της Pfizer όταν θα κυρωθεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που θα πάρει την έγκριση θα ξεκινήσει τη διάθεσή του. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο όταν θα είναι και στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν έδωσε στοιχεία για το πόσα εμβόλια αντιστοιχούν συνολικά στη χώρα μας είπε ωστόσο πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 200 εκατομμύρια δόσεις.

Διευκρινίσεις από Χαρδαλιά για μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους

Διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικηγόρο και συμβολαιογράφο έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα:

-Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

-Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

-Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποιεί με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι, ανακοινώνοντας ότι οι άδειες κυνηγιού θα παραταθούν για ένα χρόνο.

Επεσήμανε, ακόμα, ότι η προσπάθεια κατάχρησης του μέτρου των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων φέρνει όλο και πιο κοντά την αυστηροποίηση των μέτρων.

Αναφορικά με τον επιθυμητό αριθμό των κρουσμάτων που θα σημάνει τη λήξη του lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως αυτό δεν εξαρτάται τόσο από το αν είναι τριψήφιος ο αριθμός, αλλά από το πόσο πιέζεται το σύστημα υγείας. Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι έχει μεγάλη διαφορά να υπάρχουν 500 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και 500 κρούσματα μόνο σε μια δομή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...