«Πάντα κάνουν τέτοια οι Ελληνοκύπριοι» – Πρόκληση για τον Ερντογάν η επίθεση σε Τζαμί στη Λεμεσό

«Οι Ελληνοκύπριοι τα κάνουν συνεχώς αυτά», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κουνώντας το δάκτυλο επικριτικά μετά την προσευχή της Παρασκευής, αναφερόμενος σε επίθεση που σημειώθηκε σε τέμενος στη Λεμεσό.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, χαρακτήρισε ως «πρόκληση» την ενέργεια της Κύπρου, την ώρα που διεξάγονταν η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτά που κάνει η Κύπρος εκεί δεν είναι καινούργια για εμάς. Δυστυχώς η νότια Κύπρος, οι Ελληνοκύπριοι πάντα κάνουν τέτοια πράγματα. Κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρόκληση. Το υπουργείο των Εξωτερικών μας έχει ήδη πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα».

Ήδη η Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «τέτοιες προκλητικές ενέργειες, που έγιναν σε μια στιγμή που οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό έχουν ενταθεί, σαφώς δεν θα βοηθήσουν στη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ δύο κοινοτήτων». Ταυτόχρονα στηρίζει το κάλεσμα του επικεφαλής των «Κατεχόμενων», Ερσίν Τατάρ, που ζητά τον άμεσο εντοπισμό των δραστών πίσω από την επίθεση, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η Τουρκία αναμένει επίσης ότι θα ακολουθηθεί η δέουσα σοβαρότητα και προσοχή ώστε να διασφαλίσει ότι τέτοια “απαράδεκτα” συμβάντα δεν θα επαναληφθούν ξανά», κατέληξε το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...